Roestwerende Grondverf

Filters

Roestwerende Grondverf

Wat is een roestwerende grondverf (primer)?

Het begrip roestwerende grondverf of primer heeft een korte toelichting nodig. Eigenlijk zorgt dit soort grondverf ervoor dat de invloeden van buitenaf niet kunnen reageren met de ondergrond. Een echte beschermlaag dus.

Afhankelijk van de belasting gebruikt u eerst een roestwerende primer, vervolgens een normale grondverf of primer en een lakverf. Al deze grondverf soorten zijn direct te koop in onze webshop.

In de meeste gevallen wordt bij ieder product een gerelateerd of passend alternatief product getoond om uw keuze wat makkelijker te maken. Wilt u een universele grondverf gebruiken, dat kan natuurlijk ook!

Of als u ook een ander soort verf online kopen wilt, kunt u de overzichtpagina van alle verf producten bekijken.

Een roestwerende grondverf op onbehandelde ondergronden

U heeft een kale metalen ondergrond en u wilt er zeker van zijn dat u roest 'buiten de deur' houdt. Als uw ondergrond schoon, roest en vetvrij is, zorgt u door middel van schuren voor een goede hechting.

Het schuren van de ondergrond

Door te schuren vergroot u eigenlijk het oppervlak. U brengt reliëf aan waardoor de roestwerende primer ook in de minuscuul kleine geultjes loopt en zo een betere hechting biedt.

Wat de ondergrond ook is, eigenlijk geldt dit uitgangspunt voor alle verfsystemen. Een goed voorbereide ondergrond zorgt altijd voor een betere hechting van uw roestwerende grondverf of roestwerende primer.

Kan ik een roestwerende grondverf direct over roest heen zetten?

Nee, als u het goed wilt doen, adviseren wij u dat niet te doen. U gaat als volgt te werk. Maak de ondergrond schoon, roest en vetvrij.

De voorbehandeling bij staal is mechanisch ontroesten tot norm St3 of als u straalt, schoonstralen met een inter straalmiddel tot de SA 2,5 is bereikt. (Voor de techneuten die een roestwerende grondverf of roestwerende primer gaan gebruiken!) 

Voor het beste resultaat gebruikt u vervolgens een hechtprimer of goede grondverf en schuurt u met een fijne korrel tussen de lagen. Vuistregel is hoe fijner de korrel, hoe gladder het eindresultaat.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »