Door drukte bij PostNL kan je order vertraagd zijn Let op: Door enorme drukte bij PostNL kan je order vertraagd zijn

Houtolie

Houtolie

Wat is Houtolie, en waarvoor gebruik je het?

Houtolie is bedoeld om hout duurzamer te maken. Daarom gebruik je houtolie eigenlijk alleen op kale ondergronden. Olie voor hout is niet getest op bijvoorbeeld hechting op oude en bestaande verflagen. U kunt dat dan ook beter niet doen.

Houtolie zorgt er voor dat een tuinhuisje, schuttingen enz. doeltreffend worden beschermd tegen weersinvloeden. Ook op tuinmeubilair, gevelbetimmeringen en houten speeltoestellen worden deze producten veelvuldig toegepast. Het biedt een jarenlange bescherming omdat het hout ook waterafstotend maakt. Ook zorgen deze producten ervoor dat de bekende vergrijzing van uw tuinhout veel minder snel optreedt. Door deze producten blijft uw hout ook veel langer mooi.

Aanbrengen van Houtolie

Houtolie laat zich bijzonder gemakkelijk verwerken.

Ter voorbereiding hoeft u eigenlijk niets meer te doen dan de ondergrond schoon te maken en er voor te zorgen dat er geen loszittende delen zijn. Het gebruik van een staalborstel is aan te bevelen. Schuren is niet nodig en het product kan verwerkt worden met een platte kwast, roller of spuit. Een groot bijkomend voordeel is dat de olie ook snel droogt.

Breng de olie aan in de richting van de nerf in het hout. Breng altijd 2 lagen aan voor voldoende bescherming, 3 lagen is beter bij niet geïmpregneerd hout. Voor toepassing op grote oppervlakken kunt u ook een spuit gebruiken.

Een goede voorbereiding bij gebruik van houtolie

Voor gebruik het product eerst goed doorroeren. Dit is nodig omdat door het staan van de olie in het blik pigmenten naar de bodem zakken. Een halve minuut roeren is voldoende.

U hoeft deze producten niet te verdunnen. Ze zijn direct gebruiksklaar en vloeien echt super! Dat zou namelijk de reden kunnen zijn dat u wilt verdunnen. Sterker nog, het is zelfs beter voor het product en eindresultaat dat u de lijnolie voor hout niet verdund. (lijnolie is de basis van de meest gebruikte houtolie producten).

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »