10% korting op kwasten met code KWAST-10 10% korting op kwasten met code KWAST-10

Beits & Olie

Beits kopen bij Decoproef doe je eenvoudig online. Dankzij ons uitgebreide aanbod en onze behulpzame klantenservice is voor iedereen eenvoudig de juiste beits te vinden.

Beits & Olie

Wat is beits nu eigenlijk?

Beitsen is het aanbrengen van een transparante of dekkende beits.  Bijvoorbeeld om hout te beschermen tegen weer en wind en het oppervlak een mooi uiterlijk te geven.

In tegenstelling tot vernis en lak in de volksmond vaak verf genoemd, dringen beitsen voor een deel in het hout. Producten die je buiten kunt gebruiken hebben meestal een vochtregulerende werking. Ook zorgt beits voor buiten vaak bescherming tegen uv-straling door de zon.

Ook zijn er producten die je alleen maar gebruikt voor een ander kleurtint maar geen bescherming geeft. De zogenoemde kleurbeitsen. Er zijn beitssoorten op waterbasis of oliebasis. Bij transparante beits wordt gebruikgemaakt van verschillende kleuren om de suggestie van verschillende houtsoorten te geven.

Wat kun je nu met beits behandelen? 

Wanneer je beits wilt kopen is het belangrijk om na te gaan welke houtsoorten je ermee kunt behandelen. In principe kunnen alle houtsoorten worden behandeld, al geven naaldhoutsoorten, door de aanwezigheid van hars, meer problemen dan loofhoutsoorten. Het is in alle gevallen belangrijk dat het hout goed wordt voorbewerkt door het glad te schuren en stof- en vetvrij te maken. Daarna kun je het product toepassen. Beits kan op verschillende manieren aangebracht worden: met de kwast, de verfspuit, een spons of een doek.

De zachte houtsoorten: Eerst goed ontvetten voordat je verder gaat met het beitsen

  • Zachte houtsoorten zijn bijv. grenen, vuren of douglas hout. Deze houtsoorten moeten eerst goed ontvet worden met bijv. St. Marc of de Avis allesreiniger. Na het ontvetten het hout opschuren met P150 of P180 zodat de ondergrond opgeruwd wordt om de hechting te verbeteren.
  • Voor harde houtsoorten zoals, Merbau, Mahonie of Teakhout ontvetten met Thinner. Azaliahout moet ontvet worden met water en ammonia. In harde houtsoorten zitten vaak toch weer andere sappen dan in zachte houtsoorten, daarom moeten de harde houtsoorten met een wat agressiever middel worden ontvet.

Beits voor binnen: Dit is de juiste methode, en waar je op moet letten

Zorg ervoor dat je altijd het hout schuurt voordat je gaat beitsen. Dit kan met bijvoorbeeld korrel P220. Beits voor binnen kan op alle houtsoorten binnen aangebracht worden. De beits voor binnen is een transparante laag die een effect geeft op het hout. Hierdoor blijft de houtnerf mooi zichtbaar. Er zijn meestal een aantal standaard kleuren die verkrijgbaar zijn maar ook kunnen we binnenbeits op kleur maken. producten voor binnen zijn geschikt om op zowel zachte en harde houtsoorten te zetten.

Beits kopen bij Decoprof

Binnen het aanbod verven van Decoprof vind je een ruim aanbod aan beitsen, die je eenvoudig online kunt kopen tegen een scherpe prijs. Wil je meer weten over een bepaalde beits of wil je advies ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »