10% korting op kwasten met code KWAST-10 10% korting op kwasten met code KWAST-10

Kwastenreiniger

Filters

Kwastenreiniger spaart kwasten

Kwastenreiniger wordt gebruikt om kwasten en verfrollers te reinigen die gebruikt zijn voor verf of beits op basis van alkyd, oplosmiddelhoudend dus. Door kwastenreiniger te gebruiken doet u langer met uw kwasten. Goede kwasten zijn niet het goedkoopst maar
​als ze op de juiste manier worden behandeld kunnen ze vele vele jaren worden gebruikt.

En een ingewerkte kwast geeft het beste resultaat. Gebruik dus na het beeindigen van de verfbeurt een goede kwastenreiniger. Als er enkele dagen aaneen gewerkt wordt met dezelfde kwast is het niet nodig kwastenreiniger te gebruiken.

Plaats de kwast dan gewoon in schoon water, de andere dag rolt het water er vanaf en kunt u zo weer verder.

​Zo gebruik ik kwastenreiniger goed

Als er na het gebruik van een kwast waarmee alkydverf of beits is verwerkt een tijdlang niet meer mee wordt geschilderd, reinig dan de kwast goed met kwastenreiniger. Daarna is het raadzaam om na te wassen met zeep om de haren soepel te houden.

Spoel dan goed uit en laat de kwast drogen en rol in een droge doek en leg plat weg. Zet in geen geval de kwast op de haren in een bus. Ook niet als u gewend bent om de kwasten in lijnolie te bewaren. Als de kwasten rusten op de haren gaan ze op den duur krom buigen en dat komt meestal niet meer goed.

Een goed alternatief is dan een kwastinette waarin de kwasten worden opgehangen zodat de haren vrij hangen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »