Krijtverf

Filters

Krijtverf

Wat is krijtverf

Krijtverf heeft als basis gewoon water en het verschil met gewone reguliere verf zit ‘em in de hoeveelheid kleurstoffen die toegevoegd worden bij het maken van krijtverf. Pigmenten worden ze ook wel genoemd. Die hoger hoeveelheid pigmenten zorgen voor die typische ultra matte uitstraling, maar ook zorgen die voor een buitengewoon goede dekking.
Het is dan ook niet in de eerste plaats de bedoeling dat krijtverf verdund wordt met water, dan gaat namelijk een deel van deze eigenschappen verloren en dat is niet de bedoeling.

Wat is het verschil tussen krijtverf  en kalkverf?

Nou, heel simpel. Krijtverf droogt super egaal op maar Kalkverf geen een wat meer gevlekt eindresultaat en is ook kwetsbaarder. Minder afneembaar dus zodat een poetsbeurt vaak sporen nalaat. Krijtverf heeft dat veel minder. 
Er zijn soorten die prima afwasbaar zijn en met een prachtig mat egaal resultaat.  Met de speciale platte kwast maakt u iets speciaals van uw muren. Maar wat dacht u van houten vloerplanken, meubels of houten gebruiksvoorwerpen, potterie .
Wilt u bijvoorbeeld voorwerpen die intensief worden gebruikt voorzien van zo’n mooie matte laag - denk bijvoorbeeld aan een tafelblad- dan hebben we daar een speciaal beschermmiddel voor; de acryl vernis. Hiermee brengt u een stevige en prima afwasbare beschermlaag aan. Het is sowieso aan te raden als er veel kleine vingertjes in huis zijn, die poetst u namelijk heel gemakkelijk af als er zo’n beschermlaag op zit. Wilt u dat niet, dan kunt zelfs gewone boenwas als beschermlaag toepassen.

​Wat kunt u nog meer met krijtverf?

​Wat ook heel mooi is van dit bijzonder product is de mogelijkheid om met ruim water te verdunnen. U krijgt dan zo’n mooi transparant doorleefd uiterlijk waardoor voorwerpen in het interieur een ouder aanzien krijgen. 
Krijtverf is een heerlijk verwerkbaar product dat altijd een verrassend resultaat oplevert en leverbaar in vrijwel alle kleuren zodat het altijd prima af te stemmen is op uw interieur. Bij Decoprof zijn verschillende merken verkrijgbaar van 500ml tot 2,5 liter.
​Ook binnenmuren of plafonds krijgen met een handomdraai een totaal andere look. De voorbereiding is simpel. Als de muren of plafonds maar schoon en droog zijn en vrij van losse bladders dat lukt het altijd.

​Is krijtverf in alle kleuren verkrijgbaar?

Met krijtverf kunt u ALLE kanten op. Deze is namelijk te mengen in elke kleur die u wenst…en eh ook in de kleuren van die Glossy merken.
Laat u niet van de wijs brengen hoor…een kleur is niets anders dan een recept en wij brengen deze prachtige krijtverf precies op uw kleur.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »