Impregneerbeits

Een goede impregneerbeits zorgt voor vochtregulering. Dit product gebruik je altijd als eerste laag als je nieuw hout wilt gaan beitsen. Of als je vergrijsd hout of delen daarvan hebt kaal geschuurd met een schuurmachine.

Filters

Impregneerbeits

Oke, een vochtregulerende beits, of wel een impregneerbeits?

Voordat we u een diepere uitleg geven wat dit product doet, is het voor u goed om te weten wat het verschil is tussen een beits en een verf.

(Sorry voor onze vakgenoten en concurrenten.., sommige technische informatie houden we achterwege, wij willen het graag begrijpelijk houden!)

Een verf zorgt voor een filmlaagje op de ondergrond. Dat is een heel dun laagje verf dat er voor zorgt dat het hout beschermd blijft. Een verf zorgt ook voor een andere uitstraling. De houtnerf is niet meer zo goed zichtbaar, en er is veel meer mogelijk in kleuren. Duizenden kleuren!

Beits op kleur, kan dat?

De kleurkeuze bij beitsen is wat beperkt. Gelukkig heeft een merk als Sigma een hele mooie collectie kleurpasta's samengesteld voor de beitsen. Bij ieder Sigma Beits product kunt u een keuze maken uit de kleuren van de Sigmalife collectie.

sigmalife kleurenBij een beits werkt dit net iets anders. Beits dringt namelijk gedeeltelijk in het hout, en zorgt dus niet voor een filmlaagje op het hout. Het grote voordeel van beits is dat het de ondergrond dus niet afsluit. Hierdoor kan vocht uit de ondergrond uit het houtwerk, en kan het blijven ‘ademen’.

Beits biedt ook bescherming tegen UV-straling. Deze straling wordt veroorzaakt door de zon. Hout zonder behandeling zal uiteindelijk door weersinvloeden vergrijzen. Het is dus belangrijk om hout altijd te behandelen!

Als u kiest voor beits en uw hout is onbehandeld of u heeft het helemaal kaal geschuurd. En u leest dit artikel…!

Gebruik dan alstublieft… alstublieft eerst een impregneerbeits!

Een impregneerbeits zorgt er namelijk voor dat de eerste laag extra diep in het hout trekt. Dieper dan de uiteindelijke beits die u gaat toepassen. Deze beits impregneert de houtvezels en biedt zodoende een betere bescherming. Maar belangrijker nog: het resultaat is dat uw onderhoudsinterval veel langer wordt.

Welke beits moet u dan eerst gebruiken?

Afhankelijk of u de beits binnen of buiten gaat gebruiken zijn er twee varianten die wij u kunnen adviseren.

Voor watergedragen beits, kies dan de watergedragen impregneerbeits: Sigmalife VS Acryl Satin.

Wilt u de beits buiten gebruiken dan kunt u zowieso kiezen voor een watergedragen variant. (Lees: beter voor het milieu!). Maar bent u gewend om de beitsen met oplosmiddelhoudende producten? Kies bieden wij u van Sigma: Sigmalife VS-X Satin

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »