Meubelverf

Filters

Meubelverf

Omschrijving meubelverf

meubelverf past u toe om houten meubilair te verfraaien of te beschermen. Als uw meubels weer aan het nodige onderhoud toe zijn let er dan op om de juiste middelen voor de verschillende houtsoorten. Om uw meubels weer als nieuw te maken met een kleurbeits, blanke lak of transparante lakverf bent u bij Decoprof aan het juiste adres.

U heeft de keuze om uw meubels in de olie of was te zetten. Maar een goede blanke lak is meestal een stuk sterker en kan ook in vele glansgraden geleverd worden. Watergedragen kwaliteiten bieden een uitstekende krasvaste bescherming en vergelen nauwelijks.

Voorbereiding voor meubelverf

Voor u meubelverf gaat gebruiken eerst een goede tip!

Om uw meubels, voordat u begint met schuren, altijd eerst goed ontvetten met bijv. St. Marc of Avis allesreiniger. Zo haalt u het eventuele vuil, huidvet of andere vervuiling van de toplaag af. Dit is nodig zodat u niet het oude vuil in de bestaande laklaag van de verf schuurt. Vet en vuil staan een goede hechting in de weg.

Onderzoek ook eerst goed of er op de bestaande meubels ook een laklaag zit of dat het soms een oude olie- of waslaag is. Want dan is het wel belangrijk dat deze eerst helemaal verwijdert wordt voordat u kunt gaan lakken met meubelverf.

Na het ontvetten kunt u dus gaan schuren. Maak het daarna helemaal stofvrij met bijv. een vochtige doek of een kleefdoekje. Kleefdoekjes hebben wij uiteraard ook in ons assortiment. Daarna kunt u de blanke lak opzetten.

Kleuren van hout of meubels voor u meubelverf gebruikt

U kunt uw meubels bijvoorbeeld ook eerst een kleur geven door een kleurbeits te gebruiken voor u de blanke lak opzet. Dit is een transparante waterbeits die uw hout mooi op kan kleuren naar licht eiken, noten, beuk enz. U blijft dan de houtnerf gewoon mooi zien.

Na het drogen van de kleurbeits kunt u hierover een goede blanke meubelverf  zetten. U kunt ook kiezen voor een transparante 1 of 2 componentenlak, afhankelijk van de ondergrond.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box