Afbijtmiddelen

Filters

Afbijtmiddelen

Wat is verfafbijt

​Verfafbijt wordt toegepast om snel oude verflagen op hout of staat te verwijderen. Verfafbijt is geleiachtig en kan met een langharige kwast worden opgebracht, geen kwast met kunststofharen want die krullen op.
Na ca. 15-20 minuten is de verfafbijt ingewerkt en kan met een schraper de oude verflaag gemakkelijk worden verwijdert. E.e.a. afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Na het verwijderen van de ouder verflagen is het zaak om de ondergrond goed te reinigen met een schuurspons en lauw water.
 
Als dit laatste niet of niet goed gebeurt ontstaan er hechtingsproblemen op het moment dat een nieuwe verflaag wordt aangebracht. Als de ondergrond vervolgens goed droog is kan er weer geschilderd worden.

​Hoe gebruik ik verfafbijt

Als er nieuw blik verfafbijt wordt aangebroken maak dan met een spijker of een schroef even een gaatje in het deksel voor het deksel wordt verwijdert. Er kan namelijk druk op het blik staan, met zo'n gaatje wordt voorkomen dat het deksel er eventueel afspringt.

Breng de verfafbijt voldoende dik aan en blijf niet smeren want dan verdampt het oplossende middel te snel en werkt het niet goed. Gebruik een kwast met natuurharen zoals varkens of paardenhaar. Draag bij de verwerking van verfafbijt handschoenen om huidcontact te vermijden.

Er zijn groene verfafbijt middelen in de handel die biologisch afbreekbaar zijn en dus na gebruik in de kliko mogen. Verfafbijt is ook prima geschikt om harde lijmresten van bijvoorbeeld tapijt te verwijderen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box