10% korting op Flexa Pure met code FLEXA-10 10% korting op Flexa Pure met code FLEXA-10

Penselen

Filters

Penseel voor het nauwkeurige werk

Een penseel is een gereedschap dat o.a. door kunstschilders en vakschilders wordt gebruikt voor het aanbrengen van verf als decoratie maar ook voor nauwkeurig schilderwerk langs ramen of als er strakke lijntjes bij meerkleurig schilderwerk vereist zijn. Het verschil tussen en penseel en een kwast is dat de penseel zachtere en soepelere haren heeft dan een gewone kwast. Dat komt omdat er voor goede penselen marterhaar in plaats van varkenshaar wordt gebruikt. Het resultaat is dat bij het gebruik van een goed penseel de verfstreek minder zichtbaar is.

​Kwaliteit van een penseel

Een penseel kan verschillen door het haar dat toegepast wordt. Zo kan er haar gebruikt worden van dassen, eekhoorns, marters, runderen of kamelen. Tegenwoordig wordt er ook veel kunstvezel gebruikt. Dat maakt het penseel duurzamer en voordeliger en worden vandaag door de schilders buitengewoon gewaardeerd. Marter en eenkoornhaar levert de duurste penseel op omdat de haren schaars zijn, De kwaliteit is hoog omdat de haren uiterst zacht zijn en daardoor geschikt om verf aan te brengen op nog niet geheel droge onderlaag zonder dat de verf vermengt. Een tip is om natuurhaar te gebruiken voor olieverf en kunstvezel voor acrylverf.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »