Afdichtings- en Beglazingskit

Filters

Afdichtings- en Beglazingskit

Wat is beglazingskit


Beglazingskit wordt toegepast om afdichtingen tot stand te brengen bij beglazingssystemen. Een beglazingskit dient uit te harden tot een duurzaam elastisch blijvend rubber. Naast glas kan beglazingskit ook worden gebruikt voor aansluit- en dilatatievoegen binnen en buiten. Lees altijd de aanwijzingen op de verpakking. Beglazingskit is krimp- en blaasvrij en goed weer- en vochtbestendig en ook niet corrosief ten opzichte van metalen. De hechting is perfect zonder primer mogelijk zelfs op vochtige ondergronden. Sinds 2010 is niet alle beglazingskit overschilderbaar. Neem eerst de proef op de som als de aanwiizingen op de verpakkking niet verder helpen.

​Toepassing van beglazingskit

​Zoals gezegd is de primaire functie van beglazingskit om voor een goed afdichting zorg te dragen. Als zodanig wordt ze dan ook toegepast. Alleen wenst men in Nederland in veel gevallen ook nog eens dat beglazingskit overschilderbaar is vanwege het estethische effect.
​Problemen kunnen dan ontstaan als de elasticiteit van de verf anders is dan van de kit. Dit leidt na verloop van tijd tot barsten, schilferen of loslaten. De verflaag is feitelijk ook niet nodig om de beglazingskit te beschermen. Producenten van beglazingskit wijzen dan ook doorgaans verantwoordelijkheid voor genoemde gevolgen af.

​Verwerking van beglazingskit

​Naast algemene hechtingsproblemen van verf op beglazingskit kunnen er ook ander aanbrengings- of gebruikshandelingen zijn die bepalen of er een goed resultaat wordt bereikt. Ook een gladmiddel als zeepsop dat achtergebleven is kan de oorzaak zijn van hechtingsproblemen. Zeepsop is vettig en verhindert hechting. Ook een te lage buitentemperatuur kan leiden tot minder hechting.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box