10% korting op kwasten met code KWAST-10 10% korting op kwasten met code KWAST-10

Transparante Beits

Filters

Transparante Beits

Wat is transparante beits?

Het verschil tussen normale lakverf en beits, is dat beits een indringt in de ondergrond. Lak dringt juist niet of nauwelijks in de ondergrond maar zorgt voor een filmlaagje op de ondergrond. Transparante beits is dus een product dat indringt in de ondergrond, en daarnaast ook een doorzichtige beits is.

Een andere eigenschap van beits is dat het beter vocht reguleert. Het laat zich al een beetje raden. Als lakverf echt een laagje op de ondergrond vormt, dan sluit dat meer af dan een beits.

Hierdoor kan het vocht uit de ondergrond gemakkelijk door de beitslaag heen naar buiten.Dit toont gelijk dat beits feitelijk altijd buiten wordt toegepast. Verflagen daarentegen sluitend het hout meer af en vormen eigenlijk een laag die op het hout ligt.

Bij zowel transparante beits en dekkende beits heb je nooit een grondlaag nodig en bij lakverf wel.

Een beits die transparant is, is blank, zonder kleur dus, en laat de oorspronkelijke houtkleur en de nerftekening goed zichtbaar. Let wel op! Bij beitsen zonder kleur is de de UV bescherming minimaal waardoor de duurzaamheid van zo'n laag relatief kort is. Dit is enigszins te verhelpen door meerdere lagen op te zetten.

Nog beter is het een kleur toe te voegen aan de transparante beits. De pigmenten van de kleur verhogen de beschermingsgraad van de beitslaag. De verf blijft ondanks de kleur toch enigszins doorzichtig waardoor de nerftekening goed zichtbaar blijft.

Wanneer gebruik ik transparante beits in plaats van lakverf?

Dat is naturllijk afhankelijk van jouw wensen. Als je houtwerk buiten wilt beschermen waarbij de nerfstructuur mooi zichtbaar blijft dan is transparante beits een goede keus. We denken dan vooral aan tuinhout of tuinmeubelen. De beits laat zich namelijk gemakkelijk verwerken.

Verwerking van transparante beits

  • Zorg er altijd voor dat de ondergrond goed gereinigd is.
  • Verwijder vuil en ontvet het hout goed, ook als de ondergrond nog geschuurd moet worden. Veel mensen slaan het ontvetten over met als gevolg dat vet en vuil door het schuren in het hout worden geschuurd waardoor de hechting van het product minder wordt.
  • Om de transparante beits aan te brengen kan gebruik gemaakt worden van een platte beitskwast. Er zijn uitvoeringen voor watergedragen ;beits en voor beitsen op terpentinebasis.
  • Voor grote(re) oppervlakken kan ook met een roller worden gewerkt, net waar de voorkeur naar uit gaat.
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »