Kwasten

Filters

Kwasten

verfkwasten voor elke verfklus

​Verfkwasten zijn er in vele soorten en maten, en dat is niet voor niets. Het spreekwoord zegt; goed gereedschap is het halve werk en dat geldt zeker wel voor kwasten.

Dat kan ook niet anders omdat elke type verf een andere samenstelling heeft en zich daarom ook anders laat verwerken. De samenstelling van een verfproduct heeft namelijk invloed op het gedrag van haren waaruit de kwasten zijn samengesteld.

Naast de verschillende soorten kwasten is er ook veel verschil in kwaliteit en dat komt tot uitdrukking in elk detail van de kwasten.

Een uiterst belangrijk onderdeel van kwasten is de haarbezetting. Hoe meer haren er zijn samengeperst in de bus van de kwasten hoe beter. Meer haren nemen meer verf op en geven meer verf af. Dit komt uit in de strepen die nagelaten worden.

​Waar moeten kwasten nog meer aan voldoen

​Naast een goede haarbezetting van de verfkwasten in de bus die bij voorkeur van metaal is, heeft een kwaliteitskwast gespleten haren zodat het aantal aan de uiteinden als het ware verdubbelt en dat geeft een zeer fijn resultaat omdat het streepeffect geminimaliseerd wordt.

Ook dienen de haren van kwasten voldoende lang te zijn zodat ze soepel aanvoelen en gemakkelijk terugveren. De haren zelf zijn bij voorkeur gemaakt van chinees varkenshaar die voornamelijk bij oplosmiddelhoudende lakken voor een uitstekend resultaat zorgen. 

Synthetisch of varkenshaar

Vandaag zijn er in toenemende mate verfkwasten waarvan de haren van synthetische oorsprong zijn of waarbij de haarbezetting deels natuur- en deels synthetisch van oorsprong is. Ook dan geldt weer het zelfde als hierboven is gezegd over de eigenschappen van de haren van de kwasten.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box