Mat

Filters

Wat is matte verf

Matte verf heeft specifieke eigenschappen zoals elke andere verf met typische uitstraling. Muurverf en lakverf hebben verschillende glansgraden: mat, halfmat, zijdeglans en glans. Voor elk wat wils.

Een matte lakverf geeft een rustieke uitstraling aan een interieur. Daarnaast verdoezelt het veel oneffenheden in de ondergrond. Verf met meer glans laat zich doorgaans wat beter reinigen en bij toepassing buitenshuis is de duurzaamheid van glanzende lak beter vanwege de specifieke bestanddelen in glanslakken.

Kies de juiste matte verf

Omdat elke verf zijn eigen specifieke kenmerken en eigenschappen heeft is het raadzaam om goed af te wegen waar en waarvoor de verf gebruikt gaat worden. Is het voor binnen of buiten, hoge of lage belasting, wel of geen zonlicht enz.

Een matte verf voor buiten moet bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden. Voor binnen dient de verf vooral kras- en slijtvast te zijn of bijvoorbeeld goed bestand tegen huidvetten. Ook dient de laklaag met de gangbare huishoud schoonmaakmiddelen gereinigd te kunnen worden.

Watergedragen varianten geven de meeste kans op een matte uitstraling. Zeker als het gaat om de afwerking van muren en plafonds. Binnenshuis wordt aangeraden om altijd watergedragen verf te gebruiken. Dan is er de minste geurhinder en het is eenvoudig het beste voor het binnenmilieu.

De verwerking van matte verf

De verwerking van matte verf is niet anders dan andere verf. Gewoon met de kwast of roller. Sommige varianten kun je ook spuiten.

Er zijn speciale kwaliteitskwasten om watergedragen verf te verwerken of juist voor terpentine lakken. Het is absoluut aan te raden om kwasten te gebruiken die speciaal ontwikkeld zijn, voor bijvoorbeeld terpentine verf, of watergedragen verf. De glansgraad maakt daarin geen verschil. Het grootste verschil wordt gemaakt door de verfopname in de kwast.

Watergedragen verf is de invloed van omgevingstemperatuur, luchtvochtigheid en wind op het drogingsproces. Watergedragen verf droogt gewoon sneller en is lastiger te corrigeren. De zogenaamde open tijd is korter.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »