10% korting op kwasten met code KWAST-10 10% korting op kwasten met code KWAST-10

Dakcoating

Bescherm je dat tegen invloeden van buitenaf met de juiste dakcoating. Bekijk het hele assortiment en bestel gemakkelijk en snel online

Filters

Dakcoating

Wat is een dakcoating?

Een dakcoating is een speciale verf- of coatinglaag die wordt aangebracht op het oppervlak van een dak om het te beschermen tegen weersinvloeden, waterinfiltratie, UV-straling en andere schadelijke invloeden. Dakcoatings worden meestal gebruikt op platte of licht hellende daken, zoals bitumen dakbedekking, EPDM-daken, metalen daken en soms zelfs op pannendaken.

Hoe lang gaat een dakcoating mee?

De levensduur van een dakcoating kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type coating, de kwaliteit van de coating, de weersomstandigheden en de mate van blootstelling aan UV-straling en andere omgevingsinvloeden. Over het algemeen kan de levensduur van een dakcoating ergens tussen de 10 en 25 jaar liggen.

Waarom moet je je dak coaten?

Het toepassen van een dakcoating heeft verschillende voordelen, waaronder:

  1. Waterdichtheid: Dakcoatings bieden een waterdichte barrière om te voorkomen dat regenwater, smeltwater of andere vloeistoffen het dakoppervlak binnendringen. Dit helpt bij het voorkomen van lekkages en waterschade aan het gebouw.
  2. Reflectie van zonlicht: Veel dakcoatings zijn ontworpen om zonlicht te reflecteren en warmte te verminderen, waardoor de temperatuur in het gebouw wordt beheerst. Dit kan helpen om de energiekosten voor koeling te verlagen.
  3. UV-bescherming: Dakcoatings bevatten vaak UV-bestendige eigenschappen om het dakmateriaal te beschermen tegen de schadelijke effecten van ultraviolette straling, waardoor de levensduur van het dak wordt verlengd.
  4. Bescherming tegen veroudering en corrosie: Dakcoatings kunnen het dakmateriaal beschermen tegen vroegtijdige veroudering, corrosie en oxidatie, waardoor het dak langer meegaat.


Soorten coating voor je dak

Dakcoatings zijn verkrijgbaar in verschillende formuleringen, zoals acryl, siliconen, bitumineus en polyurethaan, en de keuze hangt af van het type dakmateriaal, het klimaat en de specifieke eisen van het project. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en eventueel een professionele dakdekker te raadplegen om de juiste coating voor je dak te selecteren en aan te brengen, omdat de kwaliteit van de coating en de correcte toepassing essentieel zijn om de gewenste resultaten te bereiken.

Hoe breng je dakcoating aan?

Het aanbrengen van dakcoating is een proces dat zorgvuldig moet worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de coating effectief en duurzaam is. Hou in ieder geval met de volgende dingen rekening:

  • Veiligheid: Draag persoonlijke beschermingsmiddelen zoals handschoenen en eventueel een masker.
  • Schoonmaken: Zorg er altijd voor dat de ondergrond vuil- en stofvrij is.
  • Controleer: Check het dakoppervlak van tevoren grondig op eventuele schade voor je begint met het aanbrengen van de coating.
  • Aanbrengen: Breng de dakcoating in de juiste dikte aan en zorg ervoor dat de lagen iets overlappen. Bekijk de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste manier van aanbrengen.
  • Laat goed drogen: Laat je dakcoating goed drogen. Belangrijk dus om deze klus te doen wanneer het de gehele dag droog is.
  • Bestel online: Bestel je dakcoating makkelijk en snel online bij Decoprof. Bestel je voor 21:00 uur, dan heb je het de volgende dag in huis.
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »