Muurverf binnen

Op zoek naar de beste muurverf voor binnen? Dan ben je hier op de juiste plek! Hier vind je muurverf voor binnen tegen een scherpe prijs.

Filters

Muurverf binnen

Wat is muurverf?

Muurverf wordt gebruikt om de muren of wanden van je huis te schilderen. Als ondergrond heb je vaak met metselwerk, beton, pleisterwerk, gips of behang te maken. Vandaar ook dat muurverf voor binnen een heel ander type verf is dan lakverf, welke je gebruikt voor houtwerk en metalen.

Latex muurverf voor binnen

Het kan zijn dat je de term latex hebt gehoord of online ergens bent tegengekomen. Dat woord wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar muurverf. In principe betekenen de woorden muurverf en latex ook precies hetzelfde, je hoeft dus niet bang te zijn dat je het één óf het ander koopt!
Verschil tussen muurverf voor binnen en buiten
In het algemeen heb je twee soorten muurverf: voor binnen en voor buiten. De eerste gebruik je binnenshuis, de tweede gebruik je om de buitenkant van je huis te verven. Op onze website kun je ook een uitgebreid assortiment muurverf voor buiten vinden.

Het grootste verschil tussen de twee soorten muurverf is hoe de muurverf reageert op weersinvloeden. In huis heb je, als het goed is, geen last van extreme kou, regen of sneeuw. Je buitenmuren krijgen echter wel met deze zaken te maken, waardoor de verflaag extra gebukt gaat onder die omstandigheden.

Wat is een goede muurverf voor binnen?

De beste muurverf voor binnen ligt vooral aan de toepassing. Een afwasbare muurverf is bijvoorbeeld wat duurder, terwijl je die misschien niet nodig hebt in een slaapkamer. Tenzij de kinderen de wanden gebruiken als kleurplaat natuurlijk. Maar normaliter kun je in de slaapkamer prima uit de voeten met een meer algemene muurverf zoals de Sikkens Alpha Projecttex.

Muurverf voor binnen kan je het beste indelen in vier schrobklassen. Daarbij is klasse 1 de hoogste en klasse 4 de laagste. Overigens komt klasse 4 bijna nooit voor. Hoe lager de schrobklasse, hoe moeilijker de muur schoon te ‘schrobben’ is. Op een plek waar de kans groter is dat je tegen de muur stoot of vingers/aanrakingen hebt kun je het beste muurverf gebruiken met een hoge schrobklasse. Denk aan de hal en trappenhuis, waar je het beste schrobklasse 1 kunt gebruiken. In de woonkamer kun je prima met klasse 2 uit de voeten.

Ten slotte is er nog verf die je in de badkamer of keuken kunt gebruiken. Dit zijn vaak vochtige ruimtes, waardoor de muurverf bestand moet zijn tegen zowel vocht als schimmel. Bekijk onze badkamerverf voor alle muurverf producten die hier geschikt voor zijn!

Het advies van de binnen muurverf expert

Natuurlijk geven we je graag een passend advies. Wat echt een topproduct is en we van harte kunnen aanbevelen is de Sikkens Alphacryl Pure Mat. Leuk weetje: deze verf is ook gebruikt in het Rijksmuseum in Amsterdam! Deze muurverf voor binnen mooi mat en uitstekend te reinigen. En de dekking? Ook daar hoef je niet aan te twijfelen.

Ben je specifiek op zoek naar een muurverf voor binnen van het merk Sigma? Dan kan je ook ons Sigma Muurverf assortiment bekijken!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »