Muurverf binnen

Filters

Muurverf binnen

Op zoek naar de beste muurverf voor binnen? Dan ben je op de juiste plek! Er zijn heel wat mogelijkheden op het gebied van binnen muurverf. Zo hebben we meer dan 70 verschillende product op op voorraad. Van de beste muurverf voor binnen tot de scherpste aanbiedingen.

Wat is muurverf?

Muurverf wordt gebruikt om de muren of wanden van je huis te schilderen. Als ondergrond heb je dus vaak met metselwerk, beton, pleisterwerk, gips of behang te maken. Dat is dus wezenlijk anders dan lakverf, die je gebruikt voor houtwerk of zelfs metalen.

Het kan zijn dat je de term latex hebt gehoord of online ergens bent tegengekomen. Dat woord wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar muurverf. In principe betekenen de woorden muurverf en latex ook precies hetzelfde, je hoeft dus niet bang te zijn dat je het één óf het ander koopt!

Verschil tussen muurverf voor binnen en buiten

In het algemeen heb je twee soorten muurverf: voor binnen en voor buiten. De eerste gebruik je binnenshuis, de tweede gebruik je om de buitenkant van je huis te verven. Op onze website kun je ook een uitgebreid assortiment buiten muurverf vinden.

Het grootste verschil tussen de twee soorten muurverf is het omgaan met weersinvloeden. In huis heb je, als het goed is, geen last van extreme kou, regen of sneeuw. Je buitenmuren krijgen echter wel met deze zaken te maken, waardoor de verflaag extra gebukt gaat onder die omstandigheden.

Wat is een goede muurverf voor binnen?

De beste muurverf voor binnen ligt vooral aan de toepassing. Een afwasbare muurverf is bijvoorbeeld wat duurder, terwijl je die niet nodig hebt in een slaapkamer. Daar kan je prima uit de voeten met een meer algemene muurverf zoals de Sikkens Alpha Projecttex.

Muurverf voor binnen kan je het beste indelen in vier schrobklassen. Daarbij is klasse 1 de hoogste en klasse 4 de laagste. Overigens komt klasse 4 bijna nooit voor. Hoe lager de schrobklasse, hoe moeilijker de muur schoon te ‘schrobben’ is. Op een plek waar de kans groter is dat je tegen de muur stoot of vingers/aanrakingen hebt kun je het beste muurverf gebruiken met een hoge schrobklasse. Denk aan de hal en trappenhuis, waar je het beste schrobklasse 1 kunt gebruiken. In de woonkamer kan je prima met klasse 2 uit de voeten.

Ten slotte is er nog verf die je in de badkamer of keuken kunt gebruiken. Dit zijn vaak vochtige ruimtes, waardoor de muurverf bestand moet zijn tegen zowel vocht als schimmel. Bekijk onze badkamerverf voor alle muurverf producten die hier geschikt voor zijn!

Het advies van de muurverf expert

Natuurlijk geven we je graag een passend advies. Wat echt een topproduct is en we van harte kunnen aanbevelen is de Sikkens Alphacryl Pure Mat. Leuk weetje: deze verf is ook gebruikt in het Rijksmuseum in Amsterdam! Heel mooi mat en uitstekend te reinigen. En de dekking? Zeker weten als je klaar bent dat je huis lijkt op een VT wonen interieur! 

Ben je specifiek op zoek naar een muurverf van Sigma? Dan kan je ook ons Sigma Muurverf assortiment bekijken!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »