10% korting op kwasten met code KWAST-10 10% korting op kwasten met code KWAST-10

Zijdeglans

Filters

Zijdeglans

Zijdeglans lak

Lakverf is verkrijgbaar in verschillende glansgraden. Het kan soms een beetje verwarrend zijn omdat de Nederlandse en Engelse termen door elkaar heen gebruikt worden. Zo kom je zijdeglans verf ook wel tegen als Satin. En bijvoorbeeld Hoogglans als High Gloss.

Hoe bepaal je nu welke glansgraad mooi is? Eerlijk gezegd vinden we dat best lastig om aan te geven. Het is natuurlijk een persoonlijke keuze. Al heeft het kiezen van een glansgraad ook een praktische kant.

In ieder geval is zijdeglans verf een van de meest gekozen glansgraden. Zeker als het gaat om verf voor binnen. Zijdeglans zit tussen mat, halfglans en hoogglans in.

Het geeft vaak een mooie zijde achtige uitstraling, en is niet zo bling-bling als hoogglans lak. Als we hebben over binnen. Buiten kan juist een hoogglans heel fraai zijn, en bovenal duurzamer.

Zijdeglans lak voor binnen op de kozijnen en deuren

Zoals we al zeiden zit zijdeglans lak precies midden in wat betreft glansgraden. Een matte verf kan juist heel mooi zijn voor de muren en plafonds. De kozijnen en deuren kunnen dan heel mooi staan met een zijdeglans verf.

Per merk kan er iets verschil zitten in de glansgraad. Het kan voorkomen als je een glans van Sikkens gebruikt, dat de zijdeglans verf van Sigma een heel klein beetje afwijkt. Wel knap overigens als jij, of je visite... het opmerkt!

Op een bepaalde glansgraad te behalen is schuren heel belangrijk. En daarnaast een geschikte primer. Zeker bij watergedragen lakken is dit iets waar je wel rekening mee moet houden.

Als je te grof schuurt zal de glansgraad iets wegzakken. Het zakt als het ware een beetje in de groeven als gevolg van het schuren. Schuur daarom nooit te grof. Korrel P240 of P320 is minimaal voor watergedragen verf.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »