Radiator verf

Filters

Radiator verf

Wat is radiator verf?

Radiator verf is een lak die bestand is tegen warmte van bijvoorbeeld radiatoren. De radiatoren worden met nieuwe ketels vaak niet meer zo warm als vroeger, maar het kan nog steeds. Daar wordt met de huidige radiator verf ook nog steeds rekening mee gehouden.

De verf kan warmte verdragen tot wel ca. 100 graden Celsius. Kijk wel eerst op de verpakking tot hoever de temperatuur mag oplopen.

Wat zijn de voordelen van radiator verf?

Het voordeel van radiator verf is dat hij vaak sneldrogend is. Daarnaast is deze zoals hierboven beschreven goed bestand tegen hitte. De meeste verf voor kachels is op waterbasis. Hierdoor vergeelt de verf niet binnenhuis. Verder is de verf erg kleurvast waardoor je van een duurzaam eindresultaat kunt genieten.

Toepassingen

Vanwege de sterke hechting kun je radiator verf op veel verschillende ondergronden toepassen, maar de meest voor de hand liggende toepassing is toch wel op radiatoren en radiatorbuizen. Ga je de verf toch op een andere ondergrond gebruiken? Zorg dan voor een goede grondverf. Als de verflaag op de ondergrond nog goed intact is, kun je deze ook fijn opschuren of matteren en vervolgens direct aflakken.

Voorbereiding en verwerking van de radiator verf

De ondergrond moet meestal even licht opgeschuurd worden om goede hechting te krijgen met de onderlaag. Zorg er daarnaast voor dat de radiator vet en stofvrij is voor dat je aan de slag gaat met je kwast of roller. Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Gebruik dan een spuitverf die geschikt is voor radiatoren. Zet de radiatoren na het verven niet te snel aan en zorg dat de verf goed uitgehard is. Zo krijgt de lak goed de tijd om te drogen.


Heb je nog vragen over het gebruik en verwerking van radiatorverf? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder en voorzien je van een passend advies.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »