Door drukte bij PostNL kan je order vertraagd zijn Let op: Door enorme drukte bij PostNL kan je order vertraagd zijn

Sneldrogende grondverf

Filters

Sneldrogende grondverf

Een sneldrogende grondverf

... is een snelle verf voor een snelle klus! Dat klinkt leuk, maar is deze grondverf ook daadwerkelijk echt zo snel als dat ze beweren? Wat goed is om te weten is dat er in droging een verschil is tussen watergedragen verf en verf op terpentinebasis. Of dat nu over grondverf gaat, of over lakverf, watergedragen verf droogt heel snel. Verf op terpentinebasis, of eigenlijk en oplosmiddelhoudende verf een betere benaming droogt doorgaans een stuk langzamer. Maar wat als u nu een oplosmiddelhoudende grondverf wilt gebruiken en binnen een paar uur wilt gaan aflakken? Kies een sneldrogende grondverf!
​Zocht u geen sneldrogende grondverf? Ga dan terug naar de pagina grondverf.

Gronden en aflakken op 1 dag: begin met een sneldrogende grondverf.

U moet nog steeds een beetje vroeg uit de veren, maar als u op 1 dag wilt gronden en aflakken, dan is dat zeker mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld wenselijk zijn als u uw raam- en deurkozijnen opnieuw gaat schilderen, en 's avonds de deur weer wilt sluiten voordat u naar bed gaat. Een sneldrogende grondverf is gemiddeld genomen binnen 4 uur al weer overschilderbaar. En dat is echt heel snel. De exacte droogtijd van een sneldrogende grondverf hangt een beetje af van de weersomstandigheden. Bij vochtige temperaturen wil de droogtijd nog wel eens langer zijn als bij droog en helder weer. Een andere factor is hoe dik u der verflaag heeft opgezet. 

​Tip voor uw sneldrogende grondverf.

Breng een niet al te dikke laag aan. Het is namelijk een misvatting dat u betere hechting creeert als u de verflaag dikker maakt. Dat is niet het geval. U kunt beter twee dunnere lagen aanbrengen. De laag droogt eerder op en de hechting en dekking zijn beter.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »