Plamuurmessen en schrapers

Filters

Plamuurmessen en schrapers

Wat is een plamuurmes?

​Een plamuurmes is een plat stuk staalplaat dat in een handvat geklemd is. Door de manier waarop het staal in het handvat is vastgeklemd ontstaat een lichtverende werking waarmee u druk kunt uitoefenen. De wijze waarop het staal in het handvat is geklemd bepaalt in grote mate de kwaliteit van een plamuurmes. In ons assortiment zijn plamuurmessen in diverse breedtes en lengten beschikbaar.

​Wanneer gebruikt u een plamuurmes?

​Professionele schilders gebruiken een plamuurmes om oneffenheden in ondergronden uit te vullen. Meestal gebruikt de schilder hiervoor een plamuurmiddel of een egalisatiemiddel. Daarnaast zijn er ook tal van andere reparatiepasta's in ons assortiment verkrijgbaar waarbij u beslist een plamuurmes bij nodig heeft. ​Een plamuurmes wordt ook wel gebruikt om gaten in muren uit te vullen.

Welke varianten van een plamuurmes zijn er?

​Er zijn eigenlijk twee varianten te onderscheiden bij plamuurmessen. Zo kennen we de Duits variant. Deze staan bekend om een wat stugger blad en een heft van beukenout. De andere variant die veel voorkomt is het Engelse plamuurmes. Deze heeft een veel soepeler stalen blad dat door loopt in het palmhouten heft.
Meestal wordt met twee plamuurmessen gewerkt waarbij men dan vaak een grote en een wat kleinere gebruikt. Het grote mes wordt dan eigenlijk gebruikt als een soort spaarblad. Hier wordt het plamuur op bewaard en het wat kleinere mes gebruikt u voor het eigenlijke werk. Als u op deze manier te werk gaat blijft het plamuur goed in beweging en dus soepel verwerkbaar.

​Maak direct na gebruik uw plamuurmes weer schoon, zodat u de volgende keer direct aan de slag kunt!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »