Duurzaamheid

 

Samen voor een betere wereld

Het verwerken van verf heeft veel impact op het milieu. Daarom doen wij als verfwinkel er alles aan om deze impact te minimaliseren. We zijn daarom erg trots op onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid en we blijven altijd op zoek naar manieren om onze impact op het milieu te verminderen. We geloven dat zelfs kleine stappen kunnen zorgen voor grote veranderingen. We hopen jou te inspireren om ook actief bij te dragen aan een duurzamere wereld. Samen kunnen we een positieve impact maken op het milieu en een betere toekomst creëren voor iedereen.

Een tweede verf-leven

Jaarlijks zijn er honderden liters verf onbruikbaar voor de verkoop. Verkeerde kleuren, gedeukte blikken of andere zaken waardoor het niet meer kan worden verkocht. Dit gooien wij uiteraard niet zomaar weg, dit brengen we opnieuw tot leven door het te doneren aan goede doelen die de verf nog wel goed kunnen gebruiken. Sinds 2022 hebben wij een actieve samenwerking met de Hoeksche Waardse Uitdaging & de Barendrechtse Uitdaging. Dit is onderdeel van de Nederlandse Uitdaging, een organisatie welke bedrijven en de maatschappij met elkaar verbindt. Hierdoor hebben wij al tientallen scholen, verenigingen en minima gezinnen kunnen helpen om hun klus tot leven te brengen.

Daarnaast doen wij het volgende om onze milieu impact te minimaliseren:

  • Is het product niet meer te doneren? Dan wordt dit niet zomaar weggegooid; we zorgen ervoor dat ze via het chemisch afval worden verwerkt als ze echt niet meer voor andere doeleinde kunnen worden gebruikt.
  • Ook scheiden we als ons bedrijfsafval om de milieu-impact te minimaliseren.
  • Heb je als klant maar 1 gaatje te dichten of maar 1 kozijn te lakken? Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van onze restanten-service. Hierdoor wordt er niet te veel gekocht en weer weggegooid. Gewoon gebruiken wat je nodig hebt en de rest mag weer terug worden gebracht.
  • Klanten kunnen gratis oude verfblikken terug brengen in een van onze winkels voor recycling, in plaats van deze weg te gooien.

Meer weten over hoe jij het beste om kunt gaan met je schilderafval? Bekijk dan deze blog →

We hebben nog een mooi initiatief op het gebied van duurzaamheid. We verkopen steeds meer duurzame verfproducten en gereedschappen die minder schadelijk zijn voor het milieu. Deze kun je herkennen aan het ´Groene keuze´ label op de webshop.

 

Wanneer is een product biobased?

Steeds meer producenten brengen biobased producten op de markt, wat een zeer positieve ontwikkeling is. Maar wat houdt dit precies in en waarom is het belangrijk om dit te gebruiken?

Voor het produceren van verf worden verschillende grondstoffen gebruikt, voor bijvoorbeeld de bindmiddelen. Bindmiddelen zijn nodig om pigmenten en vulstoffen te binden, om een bepaalde laagdikte te creëren en om specifieke eigenschappen aan de verflaag toe te voegen. Voor het maken van bindmiddelen kunnen synthetische materialen of natuurlijke materialen worden gebruikt. Bij biobased producten worden over het algemeen combinaties van synthetische en natuurlijke materialen gebruikt voor de bindmiddelen. Ook bestaan er producten die volledig uit natuurlijke materialen worden geproduceerd.

Synthetische materialen worden meestal gewonnen uit niet-hernieuwbare bronnen. Deze bronnen worden schaarser en het kost veel energie om ze te winnen. Daarentegen zijn natuurlijke materialen relatief gemakkelijk hernieuwbaar. Bijvoorbeeld, hars is een belangrijk ingrediënt in verf en dit kan worden verkregen uit lijnzaadolie, afkomstig van lijnzaden. Lijnzaadolie kan jaarlijks worden geoogst en is daarmee een hernieuwbare grondstof, in tegenstelling tot bijvoorbeeld aardolie, dat miljoenen jaren nodig heeft gehad om te vormen.

 

Biobased assortiment

Wij beschikken over een steeds groter assortiment met een minimale impact op het milieu, hieronder enkele voorbeelden.

Mooie voorbeelden van biobased producten is het merk Copperant. Zij zijn al jaren bezig met het ontwikkelen van duurzame producten. Maar tegenwoordig zijn ook de populairdere merken zoals Sikkens en Sigma bewust bezig met duurzame producten te ontwikkelen. Zo is de populaire Alphatex SF muurverf van Sikkens gemaakt met biobased grondstoffen. En bestaat de zeer bekende Sigma S2U Allure Gloss  nu ook voor 51% uit biobased grondstoffen.

Biobased verfmerk

Copperant

Copperant is een Nederlandse verffabrikant waarbij het volledige assortiment bestaat uit duurzame producten. Alle grondstoffen die worden gebruikt zijn herwinbaar en dus goed voor de planeet.

 

Biobased muurverven

Op zoek naar een biobased muurverf van een professioneel schildersmerk? Dat kan! Bekijk hieronder enkele voorbeelden. 

Sikkens Alphatex SF

Sikkens Alphatex SF is een zeer goede muurverf met een minimale impact op het mileu. Deze schrobvaste muurverf is namelijk geproduceerd met biobased grondstoffen.

Sigma Air Pure Supermatt

Sigma Air Pure Supermatt is een muurverf die voor 45% geproduceerd is met biobased grondstoffen. Daarnaast beschikt de verf over een luchtzuiverende eigenschap wat zorgt voor een gezonder binnenklimaat.

 

Biobased buitenlak

Op zoek naar een biobased lakverf voor buiten van een professioneel schildersmerk? Dat kan! Bekijk hieronder enkele voorbeelden. 

Sigma S2U Allure Gloss

Sigma S2U Allure Gloss is een van de beste hoogglans lakverven in de markt. Buiten het feit dat deze lak tot wel 10 jaar bescherming biedt, is het ook geproduceerd met 51% biobased grondstoffen.

Sikkens Rubbol EPS

Sikkens Rubbol EPS is een prachtig halfglanzende grondverf en lakverf in één. Bij het produceren van deze verf wordt 40% tot 60% biobased grondstoffen gebruikt.

Wist je dat?
Nagenoeg alle verfbakjes, verfemmers en verfroosters op onze webshop zijn geproduceerd van 100% gerecycled plastic. Je herkent deze producten aan het label 'Groene keuze'. Bekijk hier het assortiment →

 

Duurzame tips van Decoprof

  • Om verfverspilling te minimaliseren, is het belangrijk om een inschatting te maken van de benodigde hoeveelheid verf.
  • Sluit ongebruikte verf goed af voor hergebruik.
  • Om de benodigde hoeveelheid verf te bepalen, kun je de volgende formule gebruiken: (te schilderen oppervlakte (m2) / verfrendement (m2/l)) x aantal lagen = benodigde hoeveelheid verf in liters.
  • Zorg ervoor dat je de inhoud en verpakking op de juiste wijze afvoert volgens lokale, regionale of nationale regelgeving.
  • Reinig het gebruikte gereedschap direct na gebruik met water en minimaliseer de hoeveelheid water die je hiervoor nodig hebt. Gooi afvalwater en verfresten niet weg in de gootsteen, het toilet of de prullenbak maar breng het naar de afvalverwerking.
  • Bewaar het product rechtopstaand, beschermd tegen vorst, hitte en vocht. Sluit de pot na gebruik goed af en bewaar het product volgens de bovenstaande instructies, in de originele verpakking.

En als laatst, mocht je een mooi kleurtje over hebben en niet meer van plan zijn dit te gebruiken. Denk er eens over na om dit te doneren aan iemand die er nog wel gelukkig van wordt. Zo brengen we gezamenlijk iedere klus tot leven.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »