BTW
0
0
Op werkdagen voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
Klanten geven Decoprof een 9,3
Meer dan 115 jaar kennis en ervaring

Onze merken
Filter
Filter
2 producten

15% Korting

Hermadix Temperzon
Hermadix Temperzon

Zonwerende verf | Mat | Buiten | Wit | Voor glas of kunststof | 25 - 40 m²/liter | 750 ML

23,52 19,99 Incl. BTW
Toevoegen

15% Korting

Tenco Kassenwit
Tenco Kassenwit

Zonwerende verf | Mat | Buiten | Glas of kunststof | Niet schadelijk voor milieu | 1 LTR

18,59 15,80 Incl. BTW
Toevoegen

Overige categorieën in Verf

Kassenwit

Kassenwit, voor het beschermen van je gewas!

Heb je een tuinkas waar je groente of fruit verbouwt? Dan wil je die natuurlijk zo goed mogelijk beschermen tegen de zon. Je hebt zonlicht nodig om producten te laten groeien, maar het is wel belangrijk om het klimaat te kunnen reguleren. Daarvoor hebben ze iets uitgevonden: kassenwit.

Wat is kassenwit?

Kassenwit wordt bijna altijd gebruikt op kassen, plastic tunnels en lichtkoepels. Het helpt uitstekend om het klimaat in de kas beter te reguleren. Kassenwit verf zorgt voor een wit zonnefilter dat een teveel aan warmte buiten houdt door de inval van zonlicht te verminderen. Het is altijd een watergedragen verf en bevat geen schadelijke stoffen die het water in vijvers of sloten kunnen verontreinigen.

Als de verf nat wordt, door regen of kunstmatige beregening, wordt hij transparant. Bij zonneschijn wordt de verf wit. Het geeft kassen in (volks)tuinen vaak de kenmerkende uitstraling van wit geschilderd glas.

Kassenwit kan worden aangebracht op glas en kunststof en tast de ondergrond niet aan.

Hoe breng je kassenwit aan?

Zorg er wel voor dat de ondergrond goed schoon en vetvrij is voordat de kassenwit wordt aangebracht. Anders is de kans groot dat de verf er weer zo af komt zetten. Dat scheelt naderhand dus een hoop werk en geld!

Begin vervolgens met de benodigde hoeveelheid aan te maken door kassenwit te verdunnen met water. Het kassenwit is aan te brengen met een langharige kwast. Het kan ook met een verfspuit maar de voorkeur heeft vaak een kwast. Gelijkmatig proberen op te brengen is belangrijk, ook voor het verbruik van het kassenwit.

Hoe verwijder ik kassenwit?

Het kassenwit wordt meestal alleen in het seizoen gebruikt als er voor de producten te veel zonlicht binnen kan komen. Daarom is het zo ontwikkeld dat de verf er met water en zeep zo afgeborsteld kan worden. Kassenwit kan er wel tegen als het regent want anders zou het veel te vaak moeten worden aangebracht.

Waar koop je kassenwit?

Kassenwit koop je natuurlijk bij Decoprof! Als je bij ons op werkdagen besteld, ontvang je jouw bestelling binnen één dag. Daarnaast profiteer je van scherpe prijzen.

Kassenwit
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »