Vloerverf

Filters

Vloerverf

Wat is een goede Vloercoating?

Vloercoating is er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er vloercoatings die dekkend zijn, en zijn er producten die transparant zijn. Een ander verschil in coating voor vloeren is met en zonder losse verharder. Er wordt dan gesproken over 1 component (1K) en 2 componenten 2K.

Het verschil tussen 1K en 2K vloercoating.

  • 1 component is eigenlijk zoals de meeste verfproducten zijn: 1 verpakking en direct gebruiksklaar. Het laat zich al raden, twee componenten zijn twee losse producten die samengevoegd worden.
  • Het tweede component is dan altijd de verharder, waardoor het product harder en slijtvaster wordt.

Bij een 1 component vloercoating is het vaak dat de vloer niet heel zwaar wordt belast. Ook speelt de laagdikte van de verf hierin ook een rol maar dat geldt ook voor de 2 componenten. Heeft u bijv. een garage waar maar minimaal gebruik van wordt gemaakt? Dan is een 1 component een prima keuze en eenvoudig in gebruik. Het vrijkomende stof bent u kwijt en de vloer is makkelijk schoon te houden.

Als u een vloer heeft die wel aan zware belasting onderhevig is, is een 2 componenten vloercoating u zeker aan te raden. Deze is vaak sterker en slijtvaster. Ook is deze meestal in aanschaf ook duurder maar dat verdient zichzelf uiteraard terug in de levensduur.

  • U moet de twee losse componenten samenvoegen.
  • Na het samenvoegen een aantal minuten goed roeren, zodat het 1 vloeibaar product wordt.
  • Vervolgens wacht u ca. 20 minuten voordat het product kunt gaan gebruiken
  • Ieder product heeft een eigen potlife. Dat wil zeggen hoe lang u het kunt gebruiken tot het hard is geworden.

Bij Decoprof bieden we vloerverven (zowel 1- als 2-componenten verf) aan van verschillende merken, zodat we voor ieder wat wils hebben. Denk bijvoorbeeld aan Sigma, Histor, Caparol en meer.

Waarvoor kan een vloercoating dienen?

Een vloercoating kan verschillende doelen hebben. Voor de particulier is het vaak het zicht en gebruiksgemak wat het doet. Vaak geeft de betonvloer in de garage toch wat stof af en is het lastiger schoon te houden. Door er een coating over te zetten is dit opgelost.

Bij bedrijven kan het een andere reden hebben. Sommige bedrijven moeten een vloeistof dichte vloer hebben omdat ze bijv. veel met olie werken. Vaak moet er dan ook een certificaat aan de coating hangen om aan te kunnen tonen dat dit product daar ook daadwerkelijk voor geschikt is.

Ook voor bedrijven die bijvoorbeeld in de voedselindustrie actief zijn kan dit een vereiste zijn. Zo ziet u dat er veel producten zijn die uw vloer de juiste bescherming kunnen geven. Heeft u vragen over een vloercoating neem dan altijd even contact met ons op!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »