10% korting op Flexa Pure met code FLEXA-10 10% korting op Flexa Pure met code FLEXA-10

Zwarte Beits

Geef je houtwerk een strakke uitstraling en de nodige bescherming met zwarte beits. Ontdek het assortiment bij Decoprof

Filters

Zwarte Beits

Ontdek onze zwarte beits

Op zoek naar een zwarte beits die naast de nodige bescherming ook een strakke uitstraling geeft? Het antwoord op veelgestelde vragen rondom zwarte beits vind je hier. Liever persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact op met onze professionals.

Wat is zwarte beits?

Zwarte beits is een krachtige houtbescherming die speciaal is ontworpen om hout te beschermen tegen weer, wind en schimmels. Anders dan traditionele teer, is zwarte beits op waterbasis, milieuvriendelijk en eenvoudig te verwerken.

Hoe lang blijft beits zitten?

Traditionele teer heeft beperkte duurzaamheid, waarbij jaarlijks opnieuw aanbrengen noodzakelijk is. In tegenstelling hiermee biedt moderne zwarte beits op waterbasis langdurige bescherming. Sommige merken, zoals Jotun's Demidekk Ultimate, kunnen extreem lange bescherming van wel 12 jaar bieden.

Kun je hardhout zwart beitsen?

Ja, zwarte beits is geschikt voor alle houtsoorten, inclusief hardhout. Het biedt niet alleen bescherming tegen weersinvloeden, maar behoudt ook de natuurlijke uitstraling van het hout.

Welke beits voor zwarte schutting?

Voor het beschermen van een zwarte schutting is het essentieel om een duurzame, zwarte beits te kiezen. Zowel Jotun's Demidekk Ultimate als Lucite Housepaint in zwart met Nano technologie zijn uitstekende keuzes. Deze producten bieden niet alleen bescherming maar behouden ook de diepzwarte tint met zichtbare nerftekening.

Wat is het verschil tussen teer en zwarte beits?

Teer, traditioneel gewonnen uit houtskool, kan bij temperatuurschommelingen broos worden en is schadelijk voor gezondheid en milieu. Moderne zwarte beits, op waterbasis, is milieuvriendelijker en duurzamer. Het vormt een beschermende laag die het hout afsluit van lucht en vocht zonder de gezondheidsrisico's van teer.

Wat doet teer met het hout?

Teer vormt een filmlaag die bescherming biedt maar wordt broos bij temperatuurschommelingen. Het teren van hout met teer is minder duurzaam en vereist jaarlijks onderhoud. Zwarte beits op waterbasis is aanzienlijk duurzamer en beschermt het hout langdurig zonder gezondheidsrisico's.

Waarom is zwarte beits een beter alternatief voor teer

Teer, rijk aan kankerverwekkende stoffen, is schadelijk voor de gezondheid en het milieu. Moderne zwarte beits biedt een duurzaam alternatief zonder de nadelige effecten van teer. De verfindustrie heeft innovatieve producten ontwikkeld die niet alleen effectief beschermen maar ook veiliger zijn voor mens en milieu.

Ontdek de duurzame kracht van zwarte beits voor jouw houten projecten!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »