Roestwerende Primer

Op zoek naar een grondverf die roestwerend is? Bekijk ons volledige aanbod roestwerende primers en bestel gemakkelijk online

Filters

Roestwerende Primer

Wat is een roestwerende primer?

Eigenlijk is een roestwerende primer een grondverf die ervoor zorgt dat er een beschermlaag over de ondergrond gevormd wordt. Hierdoor is de ondergrond niet te beïnvloeden door invloeden van buitenaf.

Waarvoor gebruik je een roestwerende primer?

Afhankelijk van de belasting breng je eerst een roestwerende primer aan, waarna je een normale grondverf aanbrengt en als laatste werk je de ondergrond af met een lakverf. Het gebruik van een roestwerende grondverf is aan te raden voor metalen ondergronden die regelmatig in contact komen met water en vocht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een metalen bankje in de tuin.

Een roestwerende grondverf op onbehandelde ondergronden

Je hebt een metalen ondergrond en wilt er zeker van zijn dat je roest ‘buiten de deur’ houdt. Als de ondergrond schoon, roest- en vetvrij is, zorg je er door middel van schuren voor dat de roestwerende primer beter aan de ondergrond hecht.

Wat de ondergrond ook is, eigenlijk geldt dit uitgangspunt voor alle verfsystemen. Een goed voorbereide ondergrond zorgt altijd voor een betere hechting van je roestwerende grondverf of roestwerende primer.

Kan primer direct over roest?

Nee, als je het goed wil doen adviseren we je om dit niet te doen. Hoe je het dan wel aanpakt? Maak de ondergrond schoon, vet- en roestvrij.

Het verwijderen van roest kan het beste met een staalborstel. Hiermee kun je de grootste roestplekken eenvoudig wegborstelen. Kleinere roestplekken kunnen ook worden weggeschuurd met Scotch-Brite.

Voor het beste resultaat gebruik je vervolgens een hechtprimer of goede grondverf en schuur je met een fijne korrel tussen de lagen. Vuistregel is hoe fijner de korrel, hoe gladder het eindresultaat.

Naast roestwerende grondverf vind je bij Decoprof ook diverse andere benodigdheden voor je verfklus. Van lakverf en spuitbussen tot kwasten, verfrollers, schuurpapier en nog veel meer. Heb je vragen? Neem contact op met onze specialisten.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »