Door drukte bij PostNL kan je order vertraagd zijn Let op: Door enorme drukte bij PostNL kan je order vertraagd zijn

Isolerende Grondverf

Filters

Isolerende Grondverf

Isolerende grondverf

Waarom en wanneer gebruik je nu een isolerende grondverf? Wat doet een isolerende primer of grondverf precis? Dit zijn een paar belangrijke vragen die u zich vooraf moet stellen voordat u dit product koopt. Misschien kunt u ook wel een normale grondverf online kopen. Deze kunt u vinden op de overzichtspagina over grondverf. Er zijn een aantal redenen te bedenken wanneer u het beste een isolerende product kunt gebruiken. Deze producten gebruikt u als de ondergrond of beter gezegd, het te behandelen oppervlak bloedend is. Dat wil zeggen dat stoffen uit de ondergrond naar boven komen en verkleuring veroorzaken. Om het niet al te technisch te maken hebben we voor u een klein voorbeeld. Ongetwijfeld heeft u wel eens iets in huis geschilderd. Bijvoorbeeld een deur of deurkozijn. Nadat je de laag hebt aangebracht zie je een lichtgelige verkleuring ontstaan. Afhankelijk van het houtsoort kan het zelfs richting bruin gaan. Al zou u een twee en volgende laag aanbrengen, dit verschijnsel blijft zich voordoen. Dit komt omdat het hout bepaalde kleurstoffen in zich heeft die oplosbaar zijn in water. Bij het aanbregen van een product op waterbasis over onbehandeld, en bloedend, hout, vind er activatie plaats waardoor de kleurstof wordt geactiveerd en kleur naar het oppervlak komt. De grootste en meest bekende boosdoener is looizuur. Wijnliefhebbers spreken liever over tannines. Maar om na gedane arbeid te genieten van een goed glas wijn heeft u in dit geval een isolerende grondverf nodig.

Voor welke houtsoorten een isolerende grondverf?

​Lastige houtsoorten zijn onder meer mahonie, merbau, meranti, teak, afzelia etc. Bij al deze houtsoorten loop je dus een risico op verkleuring als je met watergedragen verfproducten gaat werken op het kale hout. Dit storende effect is natuurlijk het grootst als je met lichte tinten werkt en geen isolerende grondverf gebruikt. ​De oplossing is dus een goede isolerende grondverf. U vind de geschikte producten op deze pagina. U kunt daarna afwerken met iedere lakverf van uw keuze. U kunt deze verf online kopen via de overzichtspagina met alle soorten.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »