Isolerende Grondverf

Bekijk ons volledige assortiment isolerende grondverf en bestel gemakkelijk en snel online bij Decoprof

Filters

Isolerende Grondverf

Wat is isolerende grondverf?

Isolerende grondverf staat ook wel bekend als primer. Dit type verf wordt gebruikt als eerste laag verf ter voorbereiding van de uiteindelijke afwerkingslaag. Het kan worden gebruikt op diverse ondergronden, waaronder hout, gips, metselwerk, metaal en meer.

Waarom gebruik je isolerende grondverf?

Het gebruik van isolerende grondverf kan je de volgende voordelen opleveren:

  1. Hechting: Het zorgt ervoor dat de verf die later wordt aangebracht goed hecht aan het oppervlak. Dit is vooral belangrijk als het oppervlak glad, glanzend, of niet-poreus is, omdat de verf anders mogelijk minder goed hecht.
  2. Afdichting: Isolerende grondverf sluit het oppervlak af en voorkomt dat vocht, chemicaliën en andere stoffen doordringen. Dit is belangrijk om het oppervlak te beschermen en te voorkomen dat de onderliggende materialen worden aangetast.
  3. Egalisatie: Het helpt om kleine oneffenheden op het oppervlak te egaliseren, waardoor het uiteindelijke resultaat gladder en gelijkmatiger wordt.
  4. Dekking: Sommige isolerende grondverven zijn ontworpen om donkere vlekken te bedekken, zoals water- of rookvlekken, houtknoesten, of verkleuringen. Deze isolerende primers kunnen ook worden aangeduid als "vlekkenblokkers".
  5. Isolatie: Isolerende grondverf kan ook worden gebruikt om oppervlakken te isoleren tegen bepaalde problemen, zoals het voorkomen van doorslag van nicotinevlekken, bloeden van houttannines of het blokkeren van geurige stoffen.


Wanneer gebruik je het?

Je hebt ongetwijfeld wel eens iets in huis geschilderd. Bijvoorbeeld een deur of kozijn. Nadat je de eerste laag verflaag hebt aangebracht zie je een lichtgele verkleuring ontstaan. Afhankelijk van de houtsoort kan deze verkleuring zelfs richting bruin gaan. Ook al zou je nog meerdere lagen aanbrengen, de verkleuring zal zichtbaar blijven. Dit komt doordat het hout bepaalde kleurstoffen afgeeft die oplossen in water. Bij het aanbrengen van een verf op waterbasis over onbehandeld, en bloedend hout, vindt er activatie plaats waardoor de kleurstof wordt geactiveerd en de kleur naar boven komt. Om dit te voorkomen is een isolerende grondverf nodig.

Voor welke houtsoorten gebruik je een isolerende grondverf?

Houtsoorten waarbij isolerende grondverf van pas kan komen zijn onder andere mahonie, merbau, meranti, teak en afzelia. Bij al deze houtsoorten loop je namelijk het risico op verkleuring als je met watergedragen verfproducten gaat werken op het onbehandelde hout. Dit storende effect is natuurlijk het grootst als je met lichte tinten werkt en geen isolerende grondverf gebruikt. Vind je juiste isolerende grondverf op deze pagina en werk vervolgens af met een lakverf naar keuze.

Heb je vragen over onze isolerende grondverf en de toepassingen hiervan? Of wil je liever een persoonlijk advies? Neem contact op met onze experts voor het antwoord op al je verf vragen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »