10% korting op kwasten met code KWAST-10 10% korting op kwasten met code KWAST-10

Gipsplaatvuller

Gipsplaatvuller kopen bij Decoprof? Ontdek ons ruime aanbod online. Extra laag geprijsd en snel verzonden.

Filters

Gipsplaatvuller

Wat is gipsplaatvuller?

​Gipsplaatvuller wordt gebruikt om naden tussen gipsplaten en gaten in de gipsplaten gemakkelijk en snel te vullen zonder dat er gebruik gemaakt behoeft te worden van tape. Gipsplaatvuller geeft een perfect glad resultaat zodat er een goede ondergrond ontstaat om te verven of te behangen. Gipsplaatvuller is er in kant en klare vorm of als poeder.

​Verwerking van gipsplaatvuller

Voor de gipsplaatvuller verwerkt kan worden dienen loszittende delen verwijdert te worden en de gipsplaten dienen op de juiste wijze vastgeschroefd te zijn, om de 20 centimeter. Maak altijd de ondergrond schoon, vet- en stofvrij. Vervolgens de gipsplaatvuller stevig in de naden drukken met een nat plamuurmes en glad afwerken. Afhankelijk van de dikte van de gipsplaten kan een tweede laag nodig zijn. Zodra de gipsplaatvuller voldoende droog, na ca. 1 uur, is eventueel nog wat bijschuren.

In combinatie met gipsplaatvuller

​Soms kunnen er 'werkende' scheuren zijn omdat de ondergrond waarop de gipsplaten bevestigd zijn werkt. In dat geval is het raadzaam om gebruik te maken van bouwscheuren tape of gaasband. Dit is uitstekend te combineren met gipsplaatvuller. Het geeft een prima resultaat zodat de scheuren niet meer terugkomen.
​Let wel op dat je de scheuren niet vult voor het aanbrengen van gaasband en breng de tape aan over de volle lengte van de scheur zo strak mogelijk aan.

Veel gestelde vragen over gipsplaatvuller

  • Welke vuller voor gipsplaten? 

Alabastine Gipsplaatvuller is een vulmiddel waarmee je naden tussen gipsplaten en gaten in gipsplaten kunt vullen zonder tape. Werkt makkelijk en geeft een spiegelglad eindresultaat. Je nieuwe wand is snel klaar voor de volgende stap!

  • Hoe lang moet gipsplaatvuller drogen? 

Gipsplaatvuller moet ongeveer twee uur drogen. De droogtijd is wel afhankelijk van de temperatuur van de ruimte. Na deze twee uur is de muur weer overschilderbaar. 

  • Hoeveel gipsplaatvuller heb je nodig? 

Om de hoeveelheid gipsplaatvuller te bepalen die je nodig hebt, moet je rekening houden met de oppervlakte die je wilt bedekken en de laagdikte die je wilt aanbrengen. De formule die je kunt gebruiken is: Hoeveelheid gipsplaatvuller (in kg) = Oppervlakte (in m²) × Laagdikte (in mm) × Verbruik gipsplaatvuller (in kg/m²/mm)

Het verbruik van gipsplaatvuller kan variëren afhankelijk van het merk en type dat je gebruikt. Raadpleeg de verpakking van de gipsplaatvuller die je hebt gekozen voor informatie over het verbruik.

Bestel gipsplaatvuller eenvoudig online bij Decoprof

Met de juiste kennis over gipsplaatvuller en de mogelijkheid om eenvoudig online te bestellen bij Decoprof, ben je klaar om jouw project naar een hoger niveau te tillen. Kies voor kwaliteit, kies voor Decoprof. Neem voor meer informatie of advies gerust contact met op met onze klantenservice. Wij helpen je graag.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »