Door drukte bij PostNL kan je order vertraagd zijn Let op: Door enorme drukte bij PostNL kan je order vertraagd zijn

Trapverf

Filters

Trapverf

De keuze voor trapverf!

En dan komt de vraag vaak naar boven met welke verf ga ik de trap schilderen? Natuurlijk met een geschikte trapverf! Dat zijn producten die speciaal voor trappen zijn ontwikkeld, en een aantal bijzondere eigenschappen hebben.

Een trapverf is doorgaans een stuk na het uitharden harder dan een normale lakverf. Een trap heeft ook vaak veel te lijden wat betreft kras- en slijtvastheid. Meestal nog meer dan een vloer.

Een trap even opknappen is niet de meest gemakkelijke klus. Vaak zit er oude vloerbedekking op die zo ontzettend vast zit, of is de trap beschadigd. Om de trap er weer als nieuw uit te laten zien gaat u na de reparatie aan de slag.

Sommige merken noemen hun producten zelfs speciaal verf voor de trap. Handig dan weet u zeker dat het product daar ook voor geschikt is. Maar er is meer. Er zijn veel producten die u kunt gebruiken als verf voor uw trap in huis.

Maar er zijn veel meer producten die u kunt gebruiken alleen heeft het product in de naam geen verwijzing dat de verf voor trappen geschikt is. Waar moet u dan op letten:

  • Het product moet stoot- kras en slijtvast zijn
  • Bij voorkeur op waterbasis (Deze producten worden (zeker bij lichte kleuren) niet geel.
  • Goed bestand tegen huidvet
  • Neem bij voorkeur een zijdeglans, semi-glans of hoogglans. Door de glansgraad wordt de verf nog sterker!

Verschil in trapverf!

Een aantal jaren geleden was de watergedragen verf nog niet "hot" onder de mensen. Nu is dit sterk veranderd en dat heeft onder andere als reden:

  • De kwaliteit van deze verf is sterk verbeterd, en binnenshuis zelfs beter!
  • De milieubewustheid van ons als mensen.
  • Stank in huis willen we niet meer.
  • Snel droog.
  • Gereedschap makkelijk te reinigen in water.

De Trapverf moet wel snel droog zijn want we moeten vanavond weer naar boven kunnen. Ideaal als u watergedragen trapverf kiest. Wat betreft de kras- en slijtvastheid maakt dit praktisch geen verschil meer uit. Want wilt u echt een keiharde trapverf? Neem dan gewoon een 2 componenten watergedragen product.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »