Thinner

Filters

Wat is thinner

​Thinner of in het nederlands verdunner is een organisch oplosmiddel op oliebasis dat bestaat uit vluchtige organische stoffen. De exacte samenstelling van thinner kan per merk varieren. Het wordt vooral toegepast om verf te verdunnen zodat de verf wat gemakkelijker vloeit. Een ander veel gebruikt verdunmiddel is terpentine. Thinner is ook geschikt als ontvetter en reiniger. Producten als lijm is het prima mee te verwijderen waarbij overigens wel de kans bestaat dat de ondergrond wordt aangetast.

Oppassen bij het gebruik van thinner

​Er zijn bepaalde risico's aan het gebruik van thinner. De vloeistof is buitengewoon brandbaar. Bij te weinig ventilatie ontstaat een uiterst explosief gasmengsel dan gemakkelijk ontbrandt. Het inademen van thinnerdampen is schadelijk voor de gezondheid en kan leiden tot duizeligheid. Mede om deze redenen is beroepsmatig gebruik van thinner aan banden gelegd en als zodanig niet meer binnenshuis worden toegepast. Thinner is een krachtig oplosmiddel dat irritatie kan veroorzaken bij aanraking van de huid. Het is raadzaam om bij het gebruik van thinner direct huidcontact te vemijden.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »