10% korting op kwasten met code KWAST-10 10% korting op kwasten met code KWAST-10

Hoogglans

Filters

Hoogglans

Omschrijving hoogglans lak verf

Hoogglans lak heeft specifieke eigenschappen. Niet elke type lakverf is geschikt voor elke situatie. Hoogglans verf geeft weer een andere uitstraling als bijvoorbeeld zijdeglans verf.

Je kunt voor hoogglans gaan wanneer je een mooi spiegelend effect wil op of in jouw woning. 

 

Toepassing van hoogglans lakverf

Hoogglans lak is er in watergedragen variant en op terpentinebasis. De laatste kun je binnen eigenlijk beter niet meer gebruiken, en wij raden dat dan ook af. Verf op terpentinebasis kan binnenshuis bij gebrek aan daglicht vergelen. Het is daarom raadzaam om binnenshuis een watergedragen verf te nemen. Tegenwoordig worden er vrijwel alleen nog maar watergedragen producten gebruikt binnenshuis.

 

De verwerking van hoogglans lak

De verwerking is gelijk aan verf met andere glansgraden. Voor buitenschilderwerk is het aan te bevelen om een goede grondverf toe te passen die aansluit bij de afwerking van een hoogglans verf. Goedkope grondverf kan de mooie glans van de afwerklaag te niet doen. Om een zo hoog mogelijke glansgraad te verkrijgen is het aan te bevelen om tussen de afwerklagen met fijn schuurpapier (korrel P320) licht op te schuren.

 

Gebruik genoeg verf

Breng de aflak op voldoende laagdikte aan en rol of kwast niet na. De regel is opbrengen en afblijven. Doe je dit wel dan trek je de aangebrachte verflaag weer van het behandelde oppervlak af. Direct na het aanbrengen ziet de verf er nog niet uit zoals deze op zal drogen. Vertrouw erop dat de verflaag vanzelf gaat vloeien en mooi opdroogt.

 

Verwerking per ondergrond

Nieuw/kaal gemaakt hout

  1. Het gehele oppervlak voorzien van één of twee lagen geschikte grondverf voor binnen of buiten. Ga bij donkere kleuren (van het wit af) altijd voor 2 grondlagen en schuur de aangebrachte grondlaag licht op met fijn schuurpapier (korrel P180/P240).
  2. Vervolgens licht opschuren met korrel P240 en weer stofvrij maken.
  3. Tot slot kan je aflakken met 1 tot 2 lagen hoogglans lakverf naar keuze.

Bestaande intacte verflagen

  1. Het te behandelen oppervlak grondig reinigen en zorgvuldig schuren.
  2. Vervolgens overgronden met een grondverf voor binnen of buiten naar keuze
  3. Tot slot aflakken met 1 tot 2 lagen hoogglans lakverf.

Staal, non-ferro metaal en kunststof

  1. Het te behandelen oppervlak ontvetten en opschuren met schuurpapier (Korrel P180-P240).
  2. Vervolgens kun je gronden met één laag multiprimer voor binnen of buiten. Deze laag hoeft niet dekkend te zijn en is puur voor de hechting.
  3. Vervolgens overgronden met een geschikte grondverf voor binnen of buiten naar keuze.
  4. Tot slot kan je aflakken met 1 tot 2 lagen hoogglans lakverf naar keuze.

Let op: Wij adviseren voor kunststof om altijd eerst een proefvlak op te zetten voor controle van de hechting.

 

Decoprof staat voor je klaar

Heb je vragen over een product of wil je een advies ontvangen over de toepassing of de kleur? Je kunt altijd vrijblijvend contact op nemen met een van onze specialisten. We helpen je graag. Wij zullen er daarnaast alles aan doen om de artikelen zo snel mogelijk bij jou te leveren. Ook profiteer je bij ons van gratis verzending bij besteding boven de €50,-.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »