Hoogglans

Filters

Hoogglans

Omschrijving hoogglans verf

Hoogglans verf heeft specifieke eigenschappen. Niet elke type lakverf is geschikt voor elk vertrek. Dit type verf geeft een andere uitstraling aan een vertrek dan een matte of zijdeglans afwerking.

Een verf met hoogglans is prima geschikt om een vertrek groter te doen lijken door het spiegelende effect. Evenwicht in de toepassing is echter geboden. Het kan bijvoorbeeld prima samengaan als houtwerk van deuren en kozijnen in hoogglans zijn afgelakt en de muren zijn voorzien van een matte uitstraling.

Toepassing van hoogglans verf

De badkamer en andere vochtige ruimtes lenen zich uitstekend voor hoogglans verf omdat dit de meest kleurvaste en ook het best afwasbare soort verf is.

Hoe hoger de glansgraad van een verf is hoe harder en waterbestendiger de verflaag is. Nadeel van wel dat elke oneffenheid meer opvalt en details benadrukt. Doorgaans zijn meerdere lagen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Hoogglans verf is er in watergedragen variant en op terpentinebasis. De laatste kun je binnen eigenlijk beter niet meer gebruiken, en wij raden dat dan ook af. Verf op terpentinebasis in lichte kleuren vergeelt binnenshuis bij gebrek aan daglicht, de zogenaamde donkervergeling. Het is daarom raadzaam om binnenshuis een watergedragen verf te nemen. De glansgraad zal echter ietwat minder zijn dan bij terpentine verf. Om toch een mooi hoogglanzend resultaat te behalen is meestal een extra laklaag nodig.

De verwerking van hoogglans verf

De verwerking is gelijk aan verf met andere glansgraden. Voor buitenschilderwerk is het aan te bevelen om een goede grondverf toe te passen die aansluit bij de afwerking van een hoogglans verf. Goedkope grondverf kan de mooie glans van de afwerklaag te niet doen. Om een zo hoog mogelijke glansgraad te verkrijgen is het aan te bevelen om tussen de afwerklagen met een bijzonder fijn schuurpapier te werken bijvoorbeeld P400. Het resultaat zal er naar zijn.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »