10% korting op Flexa Pure met code FLEXA-10 10% korting op Flexa Pure met code FLEXA-10

Muurvullers

Filters

Muurvullers

Wat is muurvuller

​Muurvuller wordt gebruikt om gaten en scheuren op te vullen en oneffenheden te egaliseren. Doorgaans wordt muurvuller als een kant en klaar product aangeboden zodat het direct verwerkt kan worden. De droogtijd is kort, meestal rond een half uur, zodat er snel overheen geschilderd kan worden met muurverf. De basis is vrijwel altijd water met bindmiddelen van minerale oorsprong zoals zand, steengruis of gips.

Verwerking van muurvuller

Voor de muurvulller wordt aangebracht altijd beginnen met het verwijderen van loszittende delen en zorg dat de ondergrond schoon en vrij van vet en vuil is. Als er in de ondergrond spijker- of schroefkoppen zitten, schilder deze dan eerst over om verkleuring van de afwerking door roest te voorkomen. Als er gewerkt moet worden op extreem gladde ondergronden, ruw deze dan eerst op met schuurpapier zodat er voldoende hechting ontstaat.  Vervolgens de muurvuller stevig in de scheuren of de gaten duwen en glad afwerken met een nat plamuurmes. Na ca 30 minuten is de muurvuller voldoende droog en hard om nog wat gladder af te werken en eventueel verder te schuren.

Muurvuller is er in diverse soorten

De meest voorkomende vorm muurvuller is klant en klaar in tube voor kleinverbruik of in emmertjes als er meer nodig is. Daarnaast is muurvuller ook verkrijgbaar in poedervorm. Het gemak daarvan is dat er naar behoefte kan worden aangemaakt en de rest van de poeder langer kan worden bewaart. Er kan verschil bestaan in droogtijd waar rekening mee gehouden dient te worden en er kan verschil bestaan in het vullend vermogen van de muurvuller zodat diepere gaten of scheuren niet altijd in 1 keer kunnen worden afgwerkt.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »