10% korting op Flexa Pure met code FLEXA-10 10% korting op Flexa Pure met code FLEXA-10

Vloerolie

Vloerolie nodig? Bij Decoprof vind je een ruim assortiment aan vloerolie in diverse kleuren. Ontdek het assortiment en bestel gemakkelijk online.

Filters

Vloerolie

Waarom vloerolie?

Vloerolie is een essentieel product voor het onderhoud en de bescherming van houten vloeren. Het is een speciale olie formule die ontworpen is om in het hout te dringen. Hierdoor blijven de natuurlijke kleur en textuur van het hout behouden. Daarnaast biedt vloerolie een duurzame bescherming tegen slijtage, vocht en andere invloeden van buitenaf. Het regelmatig aanbrengen van vloerolie verlengt niet alleen de levensduur van de vloer, maar verbetert ook de uitstraling ervan.

Wat is de beste olie voor een houten vloer?

Er zijn verschillende soorten vloerolie beschikbaar, afhankelijk van je voorkeuren en toepassing. Of je nu voor een wittint of voor een transparante vloerolie gaat, bij Decoprof vind je wat je zoekt.

Hoe lang mag je niet op een geoliede vloer lopen?

Dit varieert afhankelijk van het type vloerolie en de omgevingsomstandigheden. Over het algemeen wordt aanbevolen om 24 tot 48 uur te wachten voordat je weer op de vloer loopt. Raadpleeg echter altijd de specifieke instructies op de verpakking voor de exacte droogtijd.

Hoe breng je vloerolie aan?

Het aanbrengen van vloerolie vereist zorgvuldige voorbereiding. Begin met het schoonmaken en schuren van de vloer. Zorg ervoor dat je de vloer eerst ontvet, dit omdat je anders het vet tijdens het schuren verspreid over het hout. Breng vervolgens de olie gelijkmatig aan met een kwast, roller of doek. Laat de olie goed intrekken en verwijder overtollige olie. Volg altijd de aanwijzingen op de productverpakking.

Hoe vaak moet je een houten vloer oliën?

De frequentie van het oliën hangt af van het gebruik van de vloer. Over het algemeen wordt aanbevolen om dit eens in de paar jaar te doen. Veelgebruikte ruimtes met veel vocht kunnen mogelijk vaker onderhoud vereisen. Houd de conditie van de vloer in de gaten en plan het onderhoud bijtijds in.

Bestel online bij Decoprof

Naast houtolie kun je bij Decoprof ook terecht voor onder andere beits, schildersgereedschappen en schildersmaterialen. Heb je vragen over een van onze producten? Neem vrijblijvend contact op met onze professionals.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »