10% korting op Flexa Pure met code FLEXA-10 10% korting op Flexa Pure met code FLEXA-10

Acrylaatkit

Filters

Acrylaatkit

Wat is acrylaatkit 

Acrylaatkit wordt vooral ingezet vanwege de overschilderbaarheid. Siliconenkit kan dat namelijk niet. De basis van acrylaatkit is acrylaatdispersie. Acrylaatkit is vooral geschikt voor het afdichten van aansluitvoegen, naden, kieren en scheuren. Acrylaatkit is gemakkelijk verwerkbaar en strak afmesbaar. Andere eigenschappen zijn de onzichtbaarheid en hecht op een schone en droge ondergrond uitstekend. Het temperatuurbereik van acrylaatkit is breed. Bij buitentoepassing dient acrylaatkit te worden overgeschilderd omdat het oplosbaar is in water. Voordeel is dat de meeste acrylaatkitten al na 30 minuten tot een uur droog genoeg zijn om overgeschilderd te kunnen worden.

Toepassing van acrylaatkit

​Acrylaatkit wordt vooral toegepast om naden en kieren in houtwerk te dichten onder droge onstandigheden. Acrylaatkit is dan ook niet geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Ook is acrylaatkit niet geschikt als beglazingskit, voor die toepassing zijn er specifieke kitsoorten in de handel. 

​Verwerking van acrylaatkit

​Zorg er altijd voor dat de ondergrond goed droog en schoon is en vrij van vet. Acrylaatkit laat los op vochtige ondergrond. Een koker met kit wordt doorgaans geleverd met een speciaal spuitmondje. Neem het afsluitdopje weg en snijd met een scherp mes het bovenste randje eraf en draai het spuitmondje terug op de koker. Plaats de koker in de kitspuit door het naar achter trekken van de hendel. Knijp rustig net zolang tot de kit uit het mondje komt. Breng de kit in een vloeiende beweging aan. Met behulp van een sopje waarin de vingers nat worden gemaakt strijkt u de kitnaad mooi glad.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »