Grondverf

Bekijk alle soorten grondverf uit ons assortiment. Bekende merken zoals Sikkens, Sigma, Histor of Caparol. Eenvoudig je grondverf online kopen in je eigen kleur? Maak gebruik van de handige kleurentool op de productpagina.

Filters

Grondverf

Waarom gebruik je grondverf?

Grondverf of de internationale benaming primer is een eerste laag verf op een ondergrond. Deze verf zorgt voor een optimale hechting tussen de ondergrond en de volgende (lak)lagen. En is echt heel erg belangrijk om de lakverf goed te laten hechten aan de ondergrond. Grondverf is de basis van je verf waar je eigenlijk niet zonder kan.

 

Heb je altijd grondverf nodig?

Het gebruik van een grondverf, ook wel primer genoemd, is niet altijd noodzakelijk bij het schilderen. Toch kan het gebruik hiervan wel diverse voordelen opleveren. We zetten er een aantal voor je op een rijtje:

1. Hechting: Grondverf zorgt voor een goede hechting tussen de ondergrond en de uiteindelijke verflaag. Dit is vooral belangrijk als de ondergrond nieuw, glad, poreus of moeilijk te hechten is, zoals onbehandeld hout, metaal of metselwerk.

2. Verbeterde dekking: Grondverf kan helpen om een egale basis te creëren, waardoor de uiteindelijke verfkleur mooier en consistent is. Het voorkomt dat de ondergrond de verf absorbeert, wat resulteert in een betere dekking.

3. Bescherming: Grondverf biedt een extra beschermingslaag voor de ondergrond. Het kan helpen om hout te beschermen tegen vocht, schimmel en houtrot, en metalen oppervlakken te beschermen tegen roest.

4. Duurzaamheid: Een goede grondverf kan de levensduur van de verflaag verlengen en zorgen voor een langduriger resultaat. Het beschermt tegen slijtage en weersinvloeden.

De juiste primer bij je lakverf

Veel merken die we aanbieden in onze webshop hebben speciaal primers ontwikkeld voor de bijpassende lakverven. Wanneer een lakverf een bijpassende verf heeft om als grondlaag toe te passen , kun je dit zien op de productpagina van bijvoorbeeld een lakverf.

Tips voor het gebruik van grondverf

1. Reinig altijd eerst de ondergrond voordat je gaat schilderen. Gebruik hiervoor een geschikt reinigingsmiddel.

2. Schuur de ondergrond licht op. Dit zorgt ervoor dat de verflaag goed hecht aan de ondergrond. Bovendien verwijder je hiermee eventuele oneffenheden van de ondergrond.

3. Wanneer je buiten aan de slag gaat met een verfklus is het aan te raden om een geschikte buiten verf te kiezen. Kijk hierbij ook naar de basis van de verf. Is het een verf op terpetinebasis? Kies hierbij dan ook altijd een geschikte primer met dezelfde basis.

4. Voor verfklussen binnen wordt vaak een binnen verf op waterbasis gebruikt. Het voordeel van deze verf is dat het geen sterke lucht afgeeft en over het algemeen sneller droogt. Ook bij dit type verf is grondverf aan te raden. Decoprof heeft grondverf van vrijwel alle merken, waaronder Sigma, Boonstoppel, Caparol en Global Paint.

5. Om het kopen van een grondverf nog makkelijker te maken, hebben we onze grondverven onderverdeeld, zo kun je nog makkelijker je product vinden:

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »