Door drukte bij PostNL kan je order vertraagd zijn Let op: Door enorme drukte bij PostNL kan je order vertraagd zijn

Plafondverf

Filters

Plafondverf

Toepassing plafondverf.

Nadat de muren zijn gestukadoord, gerepareerd en/of  voorgestreken kan de de plafondverf op de plafonds aangebracht worden. Wat een belangrijke rol speelt is welke plafondverf en welke kleur erop moet.

Wij helpen u graag in het maken van een juiste juiste! En dat is makkelijker dan u denkt! Uiteraard hebben wij geen er niks mee te maken welke kleur u wilt gaan gebruiken.

Wel is het goed voor u om te weten dat wij producten aanbieden die standaard wit zijn. En wij bieden in onze webshop plafondverf op kleur.  En dat wijst zich vanzelf.

Want als u op de productpagina van een artikel geen mogelijkheid ziet om een kleur toe te voegen: dan is het standaard witte plafondverf! Een ander belangrijk punt is of u de verf schrobbaar wilt hebben. Dat wil zeggen dat u deze soorten muurverf naast het afnemen met een vochtige doek, ook kun boenen met een borstel. Dit wordt per product aangegeven in verschillende klassen. Klasse 1 is de hoogste klasse van afwasbaarheid.

Het verschil tussen muurverf en plafondverf.

Vrijwel de meeste verf voor plafonds is op waterbasis. Net als bij alle soorten muurverf. Sterker nog, u kunt natuurlijk plafondverf zelfs op uw muren gebruiken en andersom. Dat klinkt een beetje raar, maar de producten voor de muur en verf voor het plafond zijn nagenoeg hetzelfde.

En toch is er verschil! Het grote verschil is de tijd dat de verf er over doet om 'op zijn plek' te komen. (Simpele uitleg van uitvloeien). Daarna kunt u de verf niet meer bewerken, en moet u wachten tot het droog is. Bij plafondverf is de verhouding in het oplosmiddel iets anders waardoor u het langer kunt bewerken. Maakt dat zoveel uit zult u zich afvragen? Jazeker! Om de volgende redenen:

  • In huis stijgt warme lucht op, en kaatst tegen het plafond, waardoor de verf eerder zal opdrogen.
  • Om verf aan te brengen aan plafonds gebruikt u doorgaans een roller op steel, waardoor het gevoel of u overal de juiste verf aanbrengt minder is. U heeft dus meer tijd nodig om het goed te kunnen doen.
  • Door de lichtinval in huis, ziet u aan het plafond al heel snel baanvorming. Dit ontstaat als de eerste baan al droog is, en u de tweede baan aanbrengt. Als de verf dus wat langer te verwerken is, heeft u meer tijd om de twee banen 'in elkaar over te laten lopen'.

Ongetwijfeld zijn er nog meer goede redenen, maar dit zijn wat ons betreft de belangrijkste als u een goede afweging wilt maken voor verf speciaal voor plafonds. Neem eens een kijkje in het Sigma Muurverf assortiment voor een duidelijke overzicht van de verschillen in verf.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »