Afwasbare muurverf | Perfect voor in de keuken

Filters

Afwasbare muurverf | Perfect voor in de keuken

Afwasbare muurverf, wat is dat?

Een goede afwasbare muurverf kunt u eenvoudig schrobben, poetsen en goed reinigen zonder dat u daar naderhand iets van ziet. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen of met huisdieren. Daarnaast is gebruikt u afwasbare muurverf in ruimtes die makkelijker vies worden, bijvoorbeeld de keuken. Het is vervelend als een vetvlek of tomatenvlek nog langere tijd zichtbaar is. Met afwasbare muurverf zijn dit soort irritaties verleden tijd.

Wat is de beste afwasbare muurverf?

Sikkens en Sigma bieden de beste kwaliteit afwasbare muurverf, mengbaar in iedere kleur. Deze verf is wel iets duurder dan muurverf van andere merken, maar wij horen vaak "eenmaal Sigma of Sikkens, nooit meer anders". Geen strepen of onregelmatigheden, een goede dekking en jarenlang een mooie toplaag:

Andere muurverven zijn:

Wat is het verschil tussen schrobbare en schrobvaste verf?

Schrobbaar en schrobvast betekenen hetzelfde. In beide gevallen is de verf goed te schrobben.

Welke verschillende schrobklassen zijn er?

Er zijn drie verschillende schrobklassen. Niet iedere schrobbare verf is even goed te reinigen.

  • De laagste klasse is schrobklasse 3. De afwasbare muurverf in deze categorie is afneembaar met een vochtige doek. Bij zware belasting ontstaan er glanzende vlekken die zeker op matte ondergronden erg storend kunnen zijn.
  • Schrobklasse 2 betreft de soorten muurverf die nat afwasbaar zijn en na opdrogen minder sporen nalaten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn in een woonkamer. De kans dat muren vies worden is daar kleiner. In een keuken is de kans bijvoorbeeld veel groter.

  • Schrobklasse 1 is de beste schrobklasse. Verf is goed afwasbaar. Je kunt met een borstel druk zetten, zonder dat er sporen te zien zijn.

Wilt u kwalitatief uitstekende afwasbare muurverf? Kies dan voor schrobklasse 1 muurverf. Volstaat een mindere klasse? Dan kunt u kiezen voor schrobklasse 2 of 3. Vaak is schrobklasse 1 muurverf duurder dan schrobklasse 2 of 3 muurverf.

Wanneer kiest u voor een afwasbare muurverf of schrobbare muurverf?

Afwasbare muurverf kent vele toepassingen en is er in verschillende glansgraden. Vooral in keukens en eetkamers is het aan te bevelen om te kiezen voor een muurverf die goed afwasbaar is. Qua ondergrond maakt het niet veel uit. Een goede muurverf kan aangebracht worden op verschillende ondergronden, zoals:

  • Beton
  • Metselwerk
  • Gips
  • Cellenbeton
  • Hout
  • Vliesbehang
  • Spuit- en pleisterwerk.

Het rendement, oftewel het aantal vierkante meters dat u kunt verven met één liter afwasbare muurverf, varieert sterk. Dit is afhankelijk van de ondergrond. Een zuigende ondergrond slurpt meer verf op, waardoor de kans groter is dat u meerdere lagen moet aanbrengen. Breng in dat geval altijd eerst een voorstrijklaag aan.

Hoe breng ik afwasbare muurverf aan?

Afwasbare of schrobbare muurverf kunt u aanbrengen met een kwast, blokwitter of muurverfroller. U kunt ook een verfspuit gebruiken van bijvoorbeeld Wagner.

Kan ik afwasbare muurverf direct op nieuwe muren aanbrengen?

Bij toepassing op nieuwe muren dient er altijd een voorstrijkmiddel te worden aangebracht. Een voorstrijkmiddel vult de kleine openingen in de structuur van de ondergrond. De muurverf wordt hierdoor niet in deze poriën gezogen en de zuigende werking wordt opgeheven. Verf droogt minder snel en zo voorkom je baanvorming. 

Wat zijn de beste verkochte merken muurverf?

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

Deze Sikkens muurverf is in iedere kleur te mengen en verkrijgbaar in 5 of 10 liter. Fraai aan deze muurverf is dat de toplaag zeer mat is. Daarnaast is deze muurverf zeer schrobvast (klasse 1). Hierdoor wordt deze muurverf tegenwoordig veel gebruikt in interieurs. "Een mooie matte muurverf", oordeelt Decoprof-klant Kees van Doorn. "Ik heb maar één keer moeten bijverven en dat was toen mijn dochter een permanent marker gebruikte op de muur." Bekijk Sikkens Alphacryl Pure Mat SF.

Sigma SigmaPearl Clean Matt

Een andere topper, en misschien wel de bekendste afwasbare verf is Sigma Sigmapearl Clean Matt. Al jarenlang een van onze best verkochte muurverf binnen om te reinigen. De speciale techniek van het bindmiddel van deze verf zorgt ervoor dat het een schrobvaste muurverf is. Vanaf ongeveer 30 dagen is deze matte muurverf het best reinigbaar. Meer weten over muurverf van Sigma? Bekijk dan het Sigma Muurverf assortiment.

Global Paint Easy Clean

Minder bekend bij het grote publiek, maar niet bij de vakman. Global Paint is een Nederlands verfmerk dat al jarenlang uitstekende muurverven produceert. Van normale muurverf, isolerende tot afwasbare muurverf. Stuk voor stuk hele hoogwaardige muurverf. 

Wij zijn dan ook trots om dealer van dit merk te zijn. U zult dit merk niet zo snel bij de Gamma, Praxis of Karwei vinden. Het is echt een professionele kwaliteit, waar u versteld van zult staan. De Global Paint Easy Clean afwasbare muurverf is eenvoudig online te bestellen.

Caparol Premium Clean

Het laatste product wat niet ongenoemd mag blijven is Caparol Premium Clean. In Nederland is Caparol als verfmerk niet zo bekend onder de consument. Zeker de afwasbare muurverf Caparol Premium Clean die je bij ons online kopen kunt. De hoogste schrobbaarheid, uitstekend te reinigen, en heel goed dekkend. 

Vragen over afwasbare muurvef?

Heeft u nog vragen of wilt u een medewerker spreken die u kan helpen met uw bestelling? Neem contact op met onze klantenservice.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »