CetaBever

Filters

CetaBever

De beste oplossing voor het beschermen van al het hout

CetaBever is een populair merk binnen het aanbod van houtproducten. De producten zijn gemakkelijk in gebruik en maken jouw keuzeproces naar het juiste product super eenvoudig. Het merk staat voor optimale bescherming met behoud van de natuurlijke uitstraling van hout. Dat is waar het om gaat bij de liefhebber van hout volgens CetaBever. Deze unieke combinatie van eigenschappen en resultaten zorgt ervoor dat CetaBever al jaren een zeer gewaardeerd merk is onder doe-het-zelvers.

Als je op zoek bent naar CetaBever beits voor je houtproducten zijn er verschillende mogelijkheden. Het merk biedt namelijk diverse soorten producten aan, ieder met unieke kwaliteiten. Welk product je kiest is afhankelijk van het doeleinde. Wij leggen je graag uit welke CetaBever beits producten geschikt zijn voor jouw klus.

 

Een geschikt product voor iedere klus

Allereerst is het van belang om te bepalen wat je gaat uitvoeren en hoe je wil dat het eruit komt te zien. Er zit verschil in producten voor binnen en buiten. Zo is zijn buiten producten beter beschermd tegen weersinvloeden en UV-straling dan binnen producten. Daarentegen zijn producten voor binnen vaak beter bestand tegen huidvet, krassen en stoten dan producten voor buiten. De volgende regel geldt in de meeste gevallen: wat buiten kan, kan ook binnen maar niet andersom. Echter, om zo lang mogelijk te kunnen genieten van mooi behandeld houten adviseren we je om voor het juiste product te gaan.

 

CetaBever beits (buiten) producten

CetaBever biedt diverse soorten producten aan voor het behandelen van hout buitenshuis. Denk bijvoorbeeld aan transparante CetaBever beits, dekkende beits, olie, gel en andere houtproducten en toebehoren. Het grote voordeel aan deze producten is dat ze langdurige bescherming bieden, een goede prijs/kwaliteit verhouding hebben en minder schadelijk zijn voor het milieu dan reguliere houtproducten.

 

Transparante beits

Transparante beits heeft als eigenschap dat het mooie karakter van het hout goed zichtbaar blijft. Het is hierbij mogelijk om te kiezen tussen diverse transparante kleuren voor de afwerking. Denk aan een lichtgrijze tint voor een strakke uitstraling, of aan een donkerbruine tint voor een warme uitstraling van je hout. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar de bescherming blijft van dezelfde kwaliteit. Transparante beits levert in de meeste gevallen tot 3 jaar onderhoudsvrij resultaat op. Het grote voordeel van deze CetaBever producten is dat je bij goed onderhoud alleen maar even hoeft schoon te maken om vervolgens een nieuwe laag aan te brengen.

 

Dekkende beits

Een dekkende beits heeft als eigenschap dat het hout volledig wordt afgedekt. Hierdoor verlies je de natuurlijk kleur van het hout maar blijft de houtnerf nog wel zichtbaar. Een dekkende CetaBever beits biedt een betere bescherming dan een transparante beits. Dat komt omdat het kleurpigment ervoor zorgt dat behandelde oppervlakken niet worden aangetast door UV-straling. Dekkende beits levert in de meeste gevallen tot 5 jaar onderhoudsvrij resultaat op. Ook hier is het erg fijn dat je voor het onderhoud alleen maar even hoeft schoon te maken voordat je een nieuwe beitslaag aan kan brengen. Ideaal dus!

 

Olie

Olie voedt het hout door en door en ideaal voor periodiek onderhoud van hout en wordt veelal ingezet op hardhouten oppervlakken in de tuin. Het heeft als eigenschap dat het de houtkleur verrijkt en beschermt tegen vergrijzing. Hierdoor wordt olie vaak gebruikt voor het beschermen van vlonders, schuttingen en buitentrappen zonder verlies van het natuurlijke karakter van het hout. Olie geeft een zijdemat effect en behandelde oppervlakken dienen elke 3 tot 4 maanden te worden voorzien van een onderhoudslaag. Zo behoud je het beste resultaat en kan je jarenlang genieten van mooi hout in de tuin.

 

Gel

Uniek bij CetaBever is dat ze ook gel voor houten oppervlakken hebben. Gel geeft een meer duurzame bescherming dan olie en gaat gemiddeld 2x langer mee voordat er onderhoud verricht moet worden. Olie verrijkt de natuurlijke houtkleur waardoor je een mooie volle uitstraling krijgt. Het geeft een zijdemat effect en wordt veelal gebruikt voor het behandelen van tafels, stoelen en banken in de tuin. Het bijkomende voordeel van gel is dat het niet drupt zoals olie. Je verwerkt gel met een handschoen, hierdoor kom je goed in de houtnerf en kan je het hout voorzien van de beste bescherming.

 

Overige producten en toebehoren

Van een apparaat om CetaBever beits snel en gemakkelijk mee aan te brengen tot reinigingsmiddelen, handschoenen en impregneermiddel. Het merk voorziet je van alle producten om tot een geslaagde klus te komen.

 

Hoe is CetaBever ontstaan?

Wat in 1920 begon als ‘de Verenigde Chemische Fabrieken CetaBever’ in een bollenschuur in Beverwijk, is uitgegroeid tot een modern concern wat opereert als onderdeel van Akzo Nobel Decorative Coatings B.V. De naam CetaBever is ontstaan door één van de dochters van de oprichters genaamd Greta. Toen ze klein was sprak ze dit uit als Ceta en Bever komt van Beverwijk. Zo is CetaBever ontstaan.


CetaBever begon met de verkoop van was- en poetsartikelen, maar al snel verplaatste dit naar beitsen en oliën zoals we dit nu kennen. CetaBever heeft er een missie van gemaakt om milieuvriendelijke topkwaliteit te leveren om zo de duurzaamheid en uitstraling van hout te verlengen en te versterken.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »