Teak olie

Ben je op zoek naar hoogwaardige Teak Olie? Ontdek dan het ruime aanbod van Decoprof en bestel eenvoudig online.

Filters

Teak olie

Wat is Teak Olie?

Teakhout is een soort hout wat veel wordt gebruikt voor tuinmeubelen en de jachtindustrie. Teakhout is zeer duurzaam dus daarom uitstekend geschikt voor buiten, en prima te behandelen met een Teak olie.

Teakhout is een houtsoort wat zich moeilijk laat schilderen. Het gaat wel als er heel goed wordt ontvet. Maar uiteindelijk als je voor teak kiest wil je toch de natuurlijke kleur van dit hout zien. Daarom wordt dit hout veel behandeld met een Teak Olie.

Teak Olie is een olie die vergrijzing voorkomt en ook een bepaalde glans geeft aan het hout. Doordat de olie diep doordringt in het hout zal dit niet gaan bladderen. Olie heeft namelijk de eigenschap om te impregneren. Dit is anders dan bij lakverf. Lakverf zorgt voor een filmlaag op het hout. Producten zoals houtolie voor teak en andere houtsoorten impregneren.

Aanbrengen van Teak Olie!

Om aan te geven hoe een belangrijke houtsoort teak is en was is dat dit hout ook gebruikt is in de gouden koets die in begin 1900 is gemaakt. Daarom ga voor goed en behandel het hout met een Teak Olie en u krijgt een prachtig natuurproduct.

De teak olie aanbrengen is op zichzelf genomen niet moeilijk. Wel moet er gelet worden dat de ondergrond goed schoon is. Op nieuw hout is het van belang dat er eerst goed wordt schoon gemaakt. Daarna licht opschuren met de houtnerf mee anders blijft u de schuursporen zien. Na het schuren het schuurstof afnemen met een vochtige doek.

Daarna kunt u de Teak Olie aanbrengen met een platte kwast of een doek. Let wel goed op dat de olie goed wordt geschud of geroerd voordat deze wordt gebruikt. (Ongeveer een halve minuut doorroeren of schudden is voldoende).

Als u vragen heeft over het juiste gebruik van deze producten, of een advies op maat neem dan gerust contact met ons op via de helpknop onder in uw scherm.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box