Glasvezelbehang

Filters

Glasvezelbehang

Wat is glasvezelbehang

Glasvezelbehang is een sterke behangsoort dat gemaakt is van geweven glasvezel in diverse patronen en draaddiktes. Glasvezelbehang of anders gezegd glasvlies moet altijd overgeschilderd worden met een muurverf. Kiest u voor een voorbehandelde kwaliteit dan kunt u afhankelijk van de kleur muurverf meestal volstaan met 1 keer sauzen. Neemt u een onbehandelde kwaliteit dus niet voorgesausd dan moet u doorgaans 2x sauzen om een mooi dekkend resultaat te verkrijgen.​

Toepassing van glasvezelbehang​​​

​Glasvezelbehang wordt onder andere gebruikt om een mooi structuurtje op de wanden aan te brengen waarna er met muurverf de gewenste kleur aan kan worden gegeven. Zo ontstaan fraaie wanden die tegen een stootje kunnen. Er is ook glasvezelbehang dat speciaal ontwikkeld is om beschadigde of sterk oneffen wanden weer mooi strak te zetten, zogenaamd renovatie glasvezelbehang, renovlies.

​Verwerken van glasvezelbehang

Glasvezelbehang of glasvlies wordt doorgaans geleverd op rollen van 1 meter breed in lengtes van 25 meter. Enkele varianten zijn leverbaar op rollen van 50 meter. Het aanbrengen van glasvezelbehang of glasvlies is heel eenvoudig! Iedereen kan het. Bij nieuwe muren is het wel belangrijk dat u eerst een voorstrijkmiddel aanbrengt om de zuiging van de ondergrond zoveel mogelijk op te heffen. Hierdoor maakt u het uzelf makkelijker. U kunt dan namelijk beter corrigeren bij het aanbrengen van het Ggasvezelbehang omdat het niet gelijk vastzuigt. Als u dus de muur heeft voorbehandeld en hij is mooi glad dan brengt u eerst de lijm aan op de muur. Dat kan met een blokwitter of een muurverfroller. Doorgaans is afhankelijk van de zuiging van de ondergrond 5 kilo lijm nodig voor 1 rol glasvezelbehang van 25m2.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »