Platte kwasten

Filters

Platte kwast voor beits en vernis

Een platte kwast is bijzonder geschikt om te gebruiken bij het verwerken van beits op wat ruwer hout in de tuin of aan de gevel op die momenten dat het esthetische niet zozeer op de voorgrond treedt. Met en platte platte kwast werkt het snel en gemakkelijk.

De platte kwast is mits voorzien van de juiste beharing ook geschikt om blanke lak als vernis of houtolie te verwerken. Bij het verwerken van vernis wordt gebruik gemaakt van een brede platte kwast met wit varkenshaar.

Het beste is dan een platte kwast van zwart Chinees varkenshaar waar de haren stevig in een metalen bus geperst zijn zodat er een minimale kans op loslaten van de haren is.

​Welke platte kwast is geschikt

Simpel gezegd wordt de breedte van de platte kwast bepaald door de omvang van de oppervlakte die behandeld moet worden. Als de platte kwast wordt gebruikt voor het lakken met vernis van een fijn meubelstuk of een werk met veel relief dan is een smallere platte kwast aan te bevelen.

Gaat het om een vlakke vloer dat is een brede platte kwast geschikter omdat deze minder strepen na zal laten en gewoon sneller werkt. De wegwerpvarianten van een platte kwast zijn louter geschikt voor decoratief werk om gebruikte voorwerken een nieuw en decoratief uiterlijk te geven waarbij het er niet zo op aankomt.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »