Ronde kwasten

Filters

Ronde kwast

De ronde kwast is het meest voorkomende type kwast om gebruikt te worden bij alle voorkomend verfklussen. Toch is de ene ronde kwast de andere niet en zijn er grote onderlinge verschillen. Er wordt kan onderscheid worden gemaakt in het type verf dat verwerkt dient te worden, verf op waterbasis of verf op basis van oplosmiddelen zoals terpentine.

Van oudsher is bijvoorbeeld zwart chinees varkenshaar toegepast om een ronde kwast te maken die geschikt is voor verf op tepentinebasis. De hoge opname kwaliteit van dit haar is zeer geschikt voor tepentineverf zodat de kwast ook voldoende verf kan afgeven aan de ondergrond.

Voor watergedragen verf is een ronde kwast met synthetische haren beter geschikt. Acrylverf droogt sneller dan verf op terpentinebasis en wordt makkelijker verwerkt met synthetische haren. Kies voor een ronde kwast van een goed merk. Wegwerpkwasten zijn per definitie ongeschikt om een mooi resultaat te krijgen.

​Waar let ik op bij een ronde kwast

​Het belangrijkste deel van de ronde kwast is het haar. De haren moet voldoende lang zijn zodat ze soepel veren en liefst aan de uiteinden gespleten zodat er als het ware meer fijne haren ontstaan. Hoe fijner hoe gladder het eindresultaat.

De haren moeten ook goed vast in de bus zijn geperst zodat er een minimale kans is op het loslaten van haren. Het is irritant om steeds losse haren uit het net geschilderde werk te moeten vissen. Onder de bus zit een verlijmde touwwoeling die zorgt voor stevigheid zodat de lange kwastharen mooi bijeen blijven en toch voldoende soepelheid aan de kwast geven.

Tot slot draagt een prettige steel bij aan het gebruikscomfort waarbij de gewichtsverdeling erg belangrijk zijn.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »