Meubelolie

Je meubels duurzaam beschermen? Met meubelolie breng je een subtiele beschermlaag aan waar je nog jaren plezier van hebt. Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Filters

Meubelolie

Wat is meubelolie?

Meubelolie is een essentieel product voor het onderhoud en de bescherming van houten meubels. Het is een vloeibare substantie die diep in het hout doordringt, waardoor het de natuurlijke kleur en glans van het materiaal behouden blijft. Ben je op zoek naar een subtiele bescherming voor je houten meubelen? Dan is meubelolie het geen wat je zoekt.

Meubelolie versus meubelbeits

Het belangrijkste verschil tussen meubelolie en meubelbeits ligt in hun functie. Terwijl meubelbeits een kleur toevoegt aan het hout en het een andere uitstraling geeft, is meubelolie gericht op het voeden, hydrateren en beschermen van het hout.

De voordelen van meubelolie

Voordelen van meubelolie zijn onder andere de verlenging van de levensduur van meubels door bescherming tegen vocht en schimmel. Bovendien vermindert het de kans op vervorming en verbetert het de algehele duurzaamheid van het hout.

Wanneer moet ik meubelolie gebruiken?

We raden het gebruik van meubelolie aan wanneer het hout er droog en dof uitziet. Regelmatige toepassing, bijvoorbeeld eens per jaar, wordt aanbevolen om het hout in optimale conditie te houden.

Kan ik meubelolie gebruiken op alle houtsoorten?

Ja, meubelolie is over het algemeen geschikt voor alle houtsoorten. Het is belangrijk om te controleren of het specifieke product geschikt is voor het type hout dat je hebt. Met merken als Rambo, Hermadix, Jotun en Cepe beitsen in ons assortiment vind je altijd een olie die geschikt is voor jouw meubels. Twijfel je over de juiste olie? Neem vrijblijvend contact op met onze experts. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Hoe breng ik de olie aan op mijn meubelen?

  1. Reinig het oppervlak: Verwijder stof en vuil van het meubelstuk. Gebruik hiervoor eventueel een reinigingsmiddel.
  2. Schuur indien nodig: Schuur lichtjes om eventuele ruwe plekken of oude afwerklagen te verwijderen.
  3. Roer de olie goed door voor gebruik: Zorg ervoor dat de olie goed gemengd is.
  4. Breng de olie gelijkmatig aan: Gebruik een kwast of doek en breng de olie gelijkmatig aan in de richting van de houtnerf.
  5. Laat goed drogen: Laat de olie volledig drogen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Breng nog een laag aan indien nodig: Herhaal de toepassing indien nodig voor een diepere glans.

Door regelmatig meubelolie toe te passen, behoud je niet alleen de natuurlijke schoonheid van je meubels, maar zorg je ook voor een langdurige bescherming.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box