Texkwasten (1)

Filters

Waar is een texkwast voor?

​Een texkwast of ook wel hoek patentkwast wordt gebruikt om hoeken en naden tussen plafonds en wanden goed vol te zetten bij het sauzen of 'texen'. Door de speciale samenstelling van het haar van de texkwast neemt deze extra veel muurverf of latex af. Met een texkwast kan prima besneden worden, dus een strakke lijn in een hoek zetten. ​De kwaliteit wordt bepaald door de dichtheid van de haren. Hoe meer haren er in de texkast zitten hoe meer verf er kan worden opgenomen en vanzelf afgegeven aan de wand op het plafond. Het gebruik van een texkwast is aan te bevelen in plaats van een platte kwast vanwege het gebruiksgemak.

Kenmerken van een goede texkwast

​Naast de haarbezetting is de bus waarin de haren zitten vastgeperst belangrijk. Een stalen of blikken bus is steviger dan kunststof. Een goed geperste kwast laat nauwelijks haren los en dat is wel zo prettig. Binnenin de bus zitten de haren vastgekit. Daarnaast is het zaak dat de steel comfortabel vastpakt en er een goede verdeling van het gewicht is. Dat is prettig als er langdurig met de texkwast vaak boven het hoofd gewerkt moet worden. De steel is blankgelakt en gemakkelijk schoon te houden. Een texkwast is gemakkelijk met lauw water te reinigen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »