10% korting op kwasten met code KWAST-10 10% korting op kwasten met code KWAST-10

Blanke lak / Vernis

Filters

Blanke lak / Vernis

Wat is een blanke Lak?

Een blanke lak is een verf die transparant is. Dat betekent dus dat de ondergrond nog is te zien door de lak heen. Vaak wordt deze lak ingezet omdat de ondergrond vaak mooi is en dat men deze graag wilt blijven zien. Die mooie ondergrond verdient het natuurlijk wel om beschermt te worden.

Een aandachtspunt is de UV bescherming van blanke lak. Zonder pigment is de bescherming niet zo heel erg hoog. Het verdient daarom aanbeveling om indien mogelijk een kleur toe te passen op delen die veel in het daglicht zijn. Er zijn ook speciale producten verkrijgbaar in onze webshop met een extra UV-bescherming.

Waar kan de blanke Lak op toegepast worden?

Blanke lak wordt het meest toegepast op kaal hout of ieder geval hout wat in het zicht blijft. Door er een blanke laag of lagen overheen te zetten blijft het hout veel langer mooi en is de kans op beschadigingen een stuk minder.

Ook wordt deze lak wel gebruikt om over bestaande laklagen heen te zetten.Dit om de laag nog kras- en slijtvaster te maken. De lak wordt ook ingezet als beschermlaag over muurverf. Om bijvoorbeeld achter een keukenblad of iets wat veel wordt schoongemaakt, muurverf toe te passen is dan een beschermlaag wel vereist.

Het is zo met een blanke lak en eigenlijk alle verven dat de glansgraad van de laatst aangebrachte laag bepalend is. Breng de transparante verf het liefst aan met een platte kwast.

Voorbehandeling van een Blanke lak

Ook voor een transparante lak is het van belang dat er hechting wordt gemaakt met de ondergrond. Om die hechting te maken is het nodig dat er licht wordt geschuurd. Wel eerst goed ontvetten anders wordt het vet en vuil in de ondergrond geschuurd en wordt de hechting minder.

Zijn er nog vragen over blanke lak en het aanbrengen ervan? Neem dan altijd vrijblijvend contact met ons op!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »