Behang

Van diverse soorten behang tot lijm en gereedschappen, bij Decorpof vind je alles voor jouw behangklus.

Behang

Meer over behang

Ben je op zoek naar het perfecte behang voor jouw ruimte, maar weet je niet waar te beginnen? Ontdek de verschillende soorten behang, behanglijm en essentiële gereedschappen om je behangproject tot een succes te maken.

Soorten behang: Glasvezel versus glasweefsel

Behang is er in vele varianten, waaronder glasvezelbehang en glasweefselbehang. Hoewel ze vaak met elkaar worden verward, zijn er enkele belangrijke verschillen.

Glasvezelbehang: Dit behang heeft een glasvliesrug met een vinylstructuur als toplaag. Het is vaak direct afgewerkt en kan indien gewenst overschilderbaar zijn. Ideaal voor een snelle en strakke afwerking.

Glasweefselbehang: Gemaakt van dunne geweven glasdraden, heeft dit behang altijd een licht open structuur. Het moet worden afgewerkt met muurverf, waaraan je desgewenst een kleur kunt toevoegen.

Welk behang moet ik kiezen?

De keuze tussen glasvezel- en glasweefselbehang is persoonlijk. Glasvezelbehang biedt een snelle afwerking, terwijl glasweefselbehang flexibiliteit biedt qua afwerking met verschillende kleuren.

Hoe breng ik behang aan op nieuwe muren?

Voor gestucte muren is het belangrijk om eerst de muur voor te strijken met een geschikte primer of verdunde behangerslijm. Zorg voor een gladde ondergrond en vul eventuele oneffenheden voor een strak resultaat.

Behanggereedschappen en tips

Behanglijm: Kies een hoogwaardige behangerslijm die geschikt is voor het type behang dat je gebruikt.
Behangroller en kwasten: Essentiële gereedschappen voor het aanbrengen van behanglijm en het gladstrijken van het behang.
Snijgereedschap: Gebruik een scherp mes of een behangafsnijder voor nauwkeurige sneden en een professionele afwerking.
Waterpas: Zorg ervoor dat je behang recht en gelijkmatig wordt aangebracht door een waterpas te gebruiken.

Met deze tips en inzichten ben je goed voorbereid om je behangproject tot een succes te maken. Of je nu kiest voor glasvezelbehang of glasweefselbehang, met de juiste kennis en gereedschappen creëer je een prachtige en duurzame wandafwerking. Vragen over behang of de bijbehorende gereedschappen en lijm? Neem vrijblijvend contact op met onze experts.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »