Behang

Behang

Veel verschillende soorten behang. Maar wat is nu wat?

Behang is er in verschillende soorten en maten. Zo hebben we glasvezelbehang en glasweefselbehang wat goed te onderscheiden is van elkaar maar wat wel vaak door elkaar wordt gehaald. Ze zijn beide scheuroverbruggend en vaak heel makkelijk te verwerken.
Zo is glasvezelbehang een behang waar de rug bestaat uit glasvlies. De toplaag daarentegen is vaak een vinylstructuur die al direct is afgewerkt. Dus u kiest dit behang vaak op het uiterlijk. Het kan ook zijn dat ook dit behang overschilderbaar is maar dat is beter dat u dit wel even checkt.
Glasweefselbehang is een behang (de naam zegt het al) wat bestaat uit een weefsel dunne geweven glasdraden. Dit behang is altijd lichtelijk open van stuctuur. Daarom moet deze altijd worden afgewerkt met een muurverf en kunt u daar desgewenst een kleur aan toe voegen.

Wat moet ik nu kiezen voor behang?

Het kiezen van behang is een persoonlijke keus. Vaak zijn er trends in verschillende behangen. Aan beide zitten voor- en nadelen. Zo bent u met glasvliesbehang direct klaar als het behang er opzit, mits u de kleur mooi vindt. Nadeel kan zijn dat deze minder goed overschilderbaar zijn. Dit geldt niet voor alle vliesbehangen, zeker niet!
Glasweefsel heeft als voordeel dat altijd met een gewenste kleur is af te werken. Bent u de kleur zat dan is er zo een andere kleur overheen gezet.
Voor beide behangen geldt dat ze makkelijk zijn te verwerken doordat de lijm op de muur aangebracht kan worden.

Hoe breng ik behang aan op nieuwe muren?

Als het nieuwe gestucte muren zijn moeten die altijd eerst worden voorgestreken. Doe dit een dag van tevoren. Dit kan met een voorstrijk of een verdunde behangerslijm. Zorg er eerst wel voor dat de muren mooi glad zijn. Zitten er nog randen of oneffenheden in dan is dit vaak door het behang heen te zien. Ook kleine kieren en naden eerst mooi strak zetten.
Als de zuiging is opgeheven scheelt dat weer lijm maar waar het vooral voor bedoeld is dat de lijm goed hecht op de muur.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »