Structuurverf, een muurverf met korrels...!

Filters

Structuurverf, een muurverf met korrels...!

Wat is Structuurverf voor verf?


Een muurverf, maar dan met korrels! Dat is de eenvoudige uitleg van een structuurverf. Vaak wordt deze muurverf met structuur toegepast als u een mooi structuureffect wilt maken. Vaak is structuurverf op waterbasis en daarom ook geschikt om binnen te gebruiken.

U kunt de verf met structuur eenvoudig verwerken op de manier zoals u dat gewend bent met een normale muurverf.

Structuurverf kopen, maar waar kun je uit kiezen?

In de regel is er maar een grofte. In ons assortiment hebben we van het met Global Paint twee variaties, structuurverf grof en fijn.

Het verschil is uiteraard de grofte van de structuur. Afhankelijk van wat je mooi vind of nodig hebt, kun je een goede keuze maken.

De meest voor de hand liggende keuze is het aanbrengen met een kwast of verfroller. Afhankelijk van de kwast of verfroller die er gebruikt wordt, verandert de structuur.

De structuur wordt mede bepaald door welke roller er als laatste wordt gebruikt. Er zijn namelijk verschillende soorten verfrollers die u kunt gebruiken om de verf structuur te geven.

Bekijk alle soorten verfrollers. Per product wordt uitgelegd wat het effect is, en in enkele gevallen waar u nog meer op moet letten.

U kunt er ook voor kiezen op met een gewone muurverfrol te beginnen. Door erna gebruiken te maken van een structuurverfroller zorg je ervoor dat de structuur overal hetzelfde is.

Toepassing van structuurverf

Structuurverf is ook een ideale verf om oneffenheden weg te werken! Structuurverf kan aangebracht worden op plafonds, gipsplaat wanden, beton en verschillende pleisterwerken.

Afhankelijk van de ondergrond is het verstandig om de ondergrond eerst te behandelen met een voorstrijkmiddel. Iedereen kan verf met structuur aanbrengen, als u het maar op de goede manier doet (maar dat is met alles zo!):

  • De oppervlakte zal eerst voorbehandeld moeten worden.
  • Zorg ervoor dat alle slechte oude verfresten verwijderd zijn.
  • Zorg er daarnaast voor dat alle scheuren en kieren gedicht zijn.
  • Was vervolgens de oppervlakte met verfreiniger en spoel het vervolgens goed af.Bij sommige structuurverven moet eerst een Primer voor muurverf aangebracht worden. Dit is om hechting te creëren.
  • Bij andere producten is een normale voorstrijk al voldoende. Let daar goed op!

Je kunt ook structuurverf gebruiken om het plafond af te werken. Het geeft vaak een mooi effect, zeker met strijklicht. Ook kan het handig zijn als het plafond niet helemaal glad is, om oneffenheden weg te werken.

Werk bij het aanbrengen van de verf altijd van boven naar beneden, en nat in nat. Daarmee voorkom je banen of strepen, en kun je de verf gemakkelijk verdelen.

Laat de verf goed drogen voordat je een volgende laag aanbrengt. Volg hierbij altijd de instructies op de verpakking.

Wat is de beste structuurverf?

De belangrijkste vraag die je zelf moet beantwoorden is hoeveel je er aan uit wilt geven. Wij hebben structuurverf van merken zoals Alabastine of Histor.

Ben je op zoek naar iets beters? Dan hebben we hele goede producten van onder andere de merken Sikkens, Sigma en Global Paint. De producten laten zich makkelijk verwerken, en hebben een gunstige droogtijd.

Voor vragen over het voorbehandelen en aanbrengen van structuurverf kunt u altijd bij ons terecht. Wij helpen u graag verder.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »