Structuurverf, een muurverf met korrels...!

Filters

Structuurverf, een muurverf met korrels...!

Wat is Structuurverf voor verf?


Een muurverf, maar dan met korrels! Dat is de eenvoudige uitleg van een structuurverf. Vaak wordt deze muurverf met structuur toegepast als je een mooi structuureffect wilt maken. Vaak is structuurverf op waterbasis en daarom ook geschikt om binnen te gebruiken.

Je kan de verf met structuur eenvoudig verwerken op de manier zoals je dat gewend bent met een normale muurverf.

Structuurverf kopen, maar waar kun je uit kiezen?

In de regel is er maar een grofte. De meest voor de hand liggende keuze is het aanbrengen met een kwast of verfroller. Afhankelijk van de kwast of verfroller die er gebruikt wordt, verandert de structuur.

De structuur wordt mede bepaald door welke roller er als laatste wordt gebruikt. Er zijn namelijk verschillende soorten verfrollers die je kan gebruiken om de verf structuur te geven.

Producttip
Wil je de structuurverf grover aanbrengen? Rol deze dan na het aanbrengen na met een structuurroller! Bekijk hier de ProGold Verfrol Structuur →

Toepassing van structuurverf

Structuurverf is ook een ideale verf om oneffenheden weg te werken! Structuurverf kan aangebracht worden op plafonds, gipsplaat wanden, beton en verschillende pleisterwerken.

Afhankelijk van de ondergrond is het verstandig om de ondergrond eerst te behandelen met een voorstrijkmiddel. Iedereen kan verf met structuur aanbrengen, als je het maar op de goede manier doet (maar dat is met alles zo!):

  • De oppervlakte zal eerst voorbehandeld moeten worden.
  • Zorg ervoor dat alle slechte oude verfresten verwijderd zijn.
  • Zorg er daarnaast voor dat alle scheuren en kieren gedicht zijn.
  • Was vervolgens de oppervlakte met verfreiniger en spoel het vervolgens goed af.Bij sommige structuurverven moet eerst een Primer voor muurverf aangebracht worden. Dit is om hechting te creëren.
  • Bij andere producten is een normale voorstrijk al voldoende. Let daar goed op!

Je kunt ook structuurverf gebruiken om het plafond af te werken. Het geeft vaak een mooi effect, zeker met strijklicht. Ook kan het handig zijn als het plafond niet helemaal glad is, om oneffenheden weg te werken.

Werk bij het aanbrengen van de verf altijd van boven naar beneden, en nat in nat. Daarmee voorkom je banen of strepen, en kun je de verf gemakkelijk verdelen.

Laat de verf goed drogen voordat je een volgende laag aanbrengt. Volg hierbij altijd de instructies op de verpakking.

Wat is de beste structuurverf?

De belangrijkste vraag die je zelf moet beantwoorden is hoeveel je er aan uit wilt geven. Wij hebben structuurverf van merken zoals Alabastine of Histor.

Ben je op zoek naar iets beters? Dan hebben we hele goede producten van onder andere de merken Sikkens, Sigma en Global Paint. De producten laten zich makkelijk verwerken, en hebben een gunstige droogtijd.

Voor vragen over het voorbehandelen en aanbrengen van structuurverf kun je altijd bij ons terecht. Wij helpen je graag verder.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »