10% korting op Flexa Pure met code FLEXA-10 10% korting op Flexa Pure met code FLEXA-10

Nylonrollers

Filters

Wat is een nylonroller

​Een nylonroller is vervaardigd uit nylon, een lichte soepele kunststof gemaakt van hele fijne elastische garens van polyamide. Een van de grootste producenten van nylon is Dupont. Een nylonroller is doorgaans geschikt voor alle typen verven dus zowel watergedragen als verven op basis van terpentine, epoxy lakken, metaallakken enz. en is verkrijgbaar in verschillende breedtes. Naast de breedte kan de nylonrol ook varieeren in vachthoogte. Hoe meer structuur er zit in de ondergrond des te hoger de vachtdikte zou moeten zijn.

​Het gebruik van de nylonroller

Een nylonroller heeft een groot verfopname vermogen en verdeelt de verf gelijkmatig over het te bewerken oppervlak. Breng de nylonroller voor de helft in de te verwerken verf en rol uit. Een verfbakje met een verdeelrooster is daarbij een nuttig hulpmiddel. Bij het aanbrengen van de verf op de ondergrond is het zaak om de nylonroller zijn werk te laten doen. Druk daarbij vooral niet te hard om te voorkomen dat er onvoldoende laagdikte of ongelijkmatig verdeelde laagdikte optreedt.

Het reinigen van de nylonroller

Een nylonroller is na gebruik gemakkelijk te reinigen. Na gebruik met watergedragen lak of muurverf kan eenvoudig met water de roller worden gereinigd. Na gebruik van een nylonroller bij de verwerking van verf op terpentinebasis kan terpentine worden gebruikt om de roller te reinigen. Na het reinigen met terpentine de nylonroller nog en keer goed naspoelen met schoon water en een heel klein beetje zeep.
​Op deze wijze kan een nylonroller vele malen gebruikt worden.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »