Tuinmeubelolie

Filters

Tuinmeubelolie

Wat is tuinmeubelolie?

Tuinmeubelolie is een oliehoudend product dat diep in het hout doordringt. Hierdoor wordt uw hout gevoed en behoudt het langer zijn natuurlijke kleur. Doorgaans is de basis voor houtolie voor tuinmeubels olie. Hierdoor kunt u dit product eventueel iets te verdunnen valt met terpentine. Het is beter om dat niet te doen. De producten zijn namelijk direct gebruiksklaar en verwerken heel soepel.

Tuinmeubel houtolie wordt toegepast op hardhouten tuinmeubelen zoals Bankirai, Iroko, Teak en Ceder. Ideaal voor periodiek onderhoud voor niet gebeitst hardhout.

Toepassing en verwerking van tuinmeubelolie.

De houtolie kan worden toegepast op onbehandeld hardhout. En uiteraard ook op ondergronden die eerder met olie voor tuinmeubels zijn behandeld. Ook andere houtolie producten kunnen overschilderd worden met deze producten. Met tuinmeubel houtolie behandelde voorwerpen worden door de olie waterafstotend. En zijn beschermd tegen vergrijzing en verwering (door onder andere de zon).

Breng de houtolie op uw tuinmeubels dun en gelijkmatig aan. De ideale verwerkingstemperaturen liggen boven de 10 graden celsius. Voor het beste resultaat en bescherming brengt u minimaal 2 lagen aan.

Wilt u de kleur nog intenser krijgen, dan kunt u uiteraard nog meer lagen aanbrengen. Zolang de ondergrond olie opneemt kunnen er meerdere lagen worden aangebracht. Bekijk op de productverpakking, of lees het in bij ieder product in onze webshop wat de gemiddelde droogtijd is.

Verwerking van tuinmeubelolie

Breng de tuinmeubelolie aan met en niet pluizende doek of kwast. Grotere oppervlakken zijn prima met een viltroller te behandelen. Gebruikte doeken goed uitgevouwen laten drogen of direct na gebruik uitwassen. De gebruikte doeken kunt u het beste reinigen met een verfreiniger. Dit voorkomt 'broei' in de doeken, met name bij warme temperaturen.

Voordat u de  tuinmeubelolie gaat aanbrengen, eerst de ondergrond ontdoen van eventueel vuil en ontvetten met een verfreiniger. Harde houtsoorten ontvetten met thinner. Schuren in de richting van de nerf met korrel P120-P150 en daarna opnieuw ontvetten.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »