Gevelverf

Filters

Gevelverf

Muurverf buiten toepassen.

Een van de kenmerken van muurverf voor buiten is dat het goed kan omgaan met weersinvloeden. De omstandigheden buiten zijn compleet anders dan binnen. Afhankelijk van uw situatie is het dus belangrijk dat u een goede muurverf buiten kiest. Stap voor stap leggen wij u uit waar u op moet letten.

Speelt hechting bij muurverf geschikt voor buiten een rol?

Jazeker! Maar neem van ons aan, dat geldt voor alle verfsoorten en afhankelijk van de ondergrond. Muurverf heeft altijd hechting nodig, anders doet u al uw werk voor niets.

  • Om hechting te creëren kunt u de ondergrond  opruwen. Dat kunt u doen door middel van schuren. In sommige gevallen zal dit niet altijd mogelijk zijn, zoals bij hele gladde en harde ondergronden. Dan is er altijd nog een tweede optie.
  • De andere optie is het gebruik van een goed voorstrijkmiddel. Voorstrijken heeft een aantal functies, zoals de zuigende werking van een ondergrond opheffen. U kunt loszittende of poederende ondergronden fixeren. En de derde, vaak vergeten eigenschap van voorstrijken is het zorgen van een betere hechting.

De buiten muurverf kiezen.

Muurverf buiten wordt aangewend om gevels te verfraaien en te beschermen tegen de weersinvloeden. Aan muurverf voor buiten worden dus hoge eisen gesteld. De meeste merken in ons assortiment muurverf hebben producten die goed met elkaar te vergelijken zijn. En ze hebben vaak een aantal producten waarmee ze onderscheidend zijn. Gebruik de filters op deze pagina op uw keuze te verfijnen.

  • Filter uw keuze op het type ondergrond waar u de verf voor buiten op gaat gebruiken.
  • Maak een keuze in de glansgraad. Aangenomen kan worden dat een hogere glansgraad een betere bescherming biedt.
  • Afhankelijk van hoeveel u nodig heeft kunt u verder verfijnen op inhoud.
  • U kunt ook filteren op het merk van uw voorkeur. Bijvoorbeeld door alle producten van Sigma muurverf buiten te selecteren.
  • Gebruik eventueel een van de andere filters naar keuze.

Toepassing muurverf buiten

Muurverf buiten op minerale ondergronden zoals metsel- en pleisterwerk moet zich goed kunnen verbinden met de ondergrond. Op minerale ondergronden dient dan ook een muurverf buiten te worden toegepast die als het ware een geheel vormt met de ondergrond. Dit wordt in vaktermen verkiezelen of vernetten genoemd. Een andere eigenschap van muurverf buiten kan de mate van carbonatatieremming zijn. Dit is feitelijk de mate waarin de muurverf buiten het beton aantast of eigenlijk meer de bewapening van beton. Door de inwerking van vocht kan namelijk de bewapening oxideren waardoor het beton zwakker kan worden. Bepaalde muurverven voor buiten remt dat proces af, en zijn dus carbonatatieremmend.

Verwerking van muurverf buiten

Muurverf buiten laat zich gemakkelijk verwerken met een roller. Rollers zijn er allerlei soorten en maten. Afhankelijk van de ondergrond, glad of ruw, kiest u en roller. Ook zijn er verschillende breedtes die afgestemd zijn op het oppervlak dat behandelt moet worden. Daarnaast kan worden gekozen voor een rolbeugel van korte of langere lengte. Ook handig bij de verwerking van muurverf is een ruime verfemmer met een rooster om de muurverf gelijkmatig over de roller te verdelen. Voor de randen is een speciale texkwast een handige keuze.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »