Radiatorkwasten

Radiatorkwasten kopen bij Decoprof? Ontdek ons ruime aanbod en bestel eenvoudig online.

Filters

Waar dient een radiatorkwast voor

​Een radiatorkwast is handig om moelijk bereikbare plekjes te behandelen. De knik in de bus waarin de haren vastzitten maakt dat mogelijk. Zo schijnt de naam radiatorkwast erop te wijzen dat het behandelen van de binnenzijde van radiatoren de meest voorkomende toepassing is. Daarvoor is een radiatorkwast vanzelf geschikt mist de steel voldoende bereik heeft. Vaak worden de binnenkanten van radiatoren overgeslagen, zeker als zich tussen de platen van de radiator ook nog eens lamellen bevinden. Dat is de binnenzijde ook met een radiatorkwast onbereikbaar.

​Waar gebruik ik een radiatorkwast nog meer voor

​Volgens wikipedia is een radiatorkwast oorspronkelijk bedoeld om de radiator van een auto te ontdoen van vuil. Onder de motorkap van een auto is weinig ruimte om met een gewone kwast aan de gang te gaan. Daar schijnt dus de naam radiatorkwast vandaan te komen. Waarschijnlijk wordt hij daar vandaag nauwelijks meer voor gebruikt. Maar dat betekent niet dat de radiatorkwast geen geliefd gereedschap is. Het is een ideale tool om bijvoorbeeld tuinhout te voorzien van olie of beits. Door de knik zijn de onderkanten van planken goed te bereiken.

​Kwaliteit van de radiatorkwast

​Zoals voor alle typen kwasten bestaan er veel kwaliteitsverschillen. De haarbezetting,het best in een metalen bus, dient goed dicht te zijn. Veel en lange soepele haren geeft een prettige verwerking en geven de minst streepvorming op gladdere ondergronden. De steel moet lekker in de hand liggen en een goede gewichtsverdeling hebben om langdurig gebruik comfortabel te houden.

Decoprof staat voor je klaar

Wil je meer weten over onze radiatorkwasten of heb je behoefte aan professioneel advies voor jouw schilderproject? Neem dan gerust contact met ons op of breng een bezoek aan onze website voor meer informatie. Ons team van experts staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het vinden van de perfecte oplossing voor al je schilderbehoeften.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »