Door drukte bij PostNL kan je order vertraagd zijn Let op: Door enorme drukte bij PostNL kan je order vertraagd zijn

Muurverf

Muurverf

Muurverf kopen? 200+ soorten op Decoprof.nl!

Decoprof biedt u een enorm aanbod van muurverf. Om alvast een eerste keuze te maken zie je bovenaan deze pagina een verdeling van de meest gangbare varianten en soorten. Van afwasbaar tot een voorstrijkmiddel en van binnenmuurverf tot badkamerverf.

Wat is muurverf?

Muurverf is speciaal bedoeld voor steenachtige ondergronden, zoals schoon metselwerk, beton, pleisterwerk en steenachtig plaatmateriaal (gips). Daarnaast is muurverf geschikt voor glasvezelbehang, renovlies en andere soortgelijke behang. Vroeger werd er voornamelijk veegvaste muurverf gebruikt, ook wel 'witkalk' genoemd. Dit is kalk die is aangemaakt met behanglijm. Kalk is een goedkoop materiaal. Het voordeel van veegvaste muurverf is dat deze dampdoorlatend is. Er zijn echter ook veel nadelen. Zo is de dekking matig, kun je deze niet goed reinigen en is witkalk niet overschilderbaar met andere soorten muurverf. Daarom wordt veegvaste muurverf niet meer gebruikt.

Wat is de beste muurverf?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten muurverf. De beste muurverf is acrylaatdispersie muurverf. Deze muurverf is schrobvast en uitstekend voor publieke ruimten, zoals scholen, trappenhuizen en ziekenhuizen. Toch wordt deze verf ook veel in huis gebruikt, bijvoorbeeld bij gezinnen met (jonge) kinderen. Acrylaatmuurverf is nagenoeg oplosmiddelvrij, zeer duurzaam, niet vergelend en makkelijk schoon te maken. De meeste muurverf is mat. Bekende soorten zijn Sigma Sigmatex Superlatex Matt, Sikkens Alpha Projecttex, Sigma Sigmacryl Universal Matt en Sikkens Alphatex SF. Bekijk alle acrylaat muurverf op Decoprof.nl.

Welke muurverf tegen vlekken?

Vochtplekken, nicotineaanslag of brandschade? Gebruik dan isolerende muurverf. Dit is muurverf op basis van watergedragen bindmiddelen. Vroeger werden synthetische (met terpentine verdunbare) muurverven gebruikt, maar die zijn niet meer toegestaan in Nederland. Is de muur ernstig vervuild? Gebruik dan eerst een isolerende primer. Bekijk alle isolerende muurverf.

Wat is structuurverf?

Er kan ook structuurverf gebruikt worden op de muren. Hierdoor krijgen de muren een iets ruwer uiterlijk. Meestal wordt er kwarts (fijn zand) toegevoegd aan structuurverf. Het voordeel van structuurverf is dat onregelmatigheden in de ondergrond goed worden gecamoufleerd. Ook zijn structuurverven zeer duurzaam.

Wat is badkamerverf?

Badkamerverf is vaak schimmelbestendig. Vochtige ruimten, zoals douches en badkamers, zijn extra gevoelig voor het ontstaan van schimmels. Aan schimmelbestendige verven zijn biociden (schimmeldodende stoffen) toegevoegd. Deze biociden zijn schadelijk. We adviseren om persoonlijke beschermingsmiddelen te gebruiken als je schimmelbestendige verf aanbrengt.

Wat is de goedkoopste muurverf?

Wil je een goedkope muurverf van goede kwaliteit? Dan adviseren we Global Paint Globatex Color. Voor 10 liter betaal je 82 euro. Je kunt daar vaak een hele verdieping mee schilderen.

Hoeveel liter muurverf per m2?

Een liter muurverf dekt gemiddeld ongeveer 8 vierkante meter. A-merken als Sikkens en Sigma komen in de buurt van 10 m2 per liter. De vierkante meters berekenen van jouw muur? Vermenigvuldig de lengte en de breedte van een wand en je weet hoeveel m2 je moet verven. Trek eventueel ramen en deuren er van af.

Kan ik muurverf buiten gebruiken?

Ja, voor buiten zijn er speciale muurverven. Muurverf voor buiten is vochtregulerend. Is de muur vochtig? Dan is de muurverf open en kan de muur ademen. Maar gaat het regenen? Dan wordt het vocht van buiten tegengehouden. Muurverf voor buiten is ook prima binnen te gebruiken, maar we adviseren om binnen gewoon 'normale' muurverf te gebruiken.

Welke kleuren muurverf zijn er?

Op Decoprof.nl kun je kiezen uit 40.000 kleuren. Alle kleurenwaaiers zijn online in te zien. We kunnen de kleuren mengen met iedere merk verf. Een Histor-kleur kan bijvoorbeeld probleemloos gemengd worden met Sigma-muurverf. Houd er wel rekening mee dat je per kamer altijd hetzelfde merk gebruikt. Meng je een bepaalde kleur eerst met Sigma-muurverf en later met Sikkens-muurverf, dan kan er namelijk een klein kleurverschil optreden.

Wat is het verschil tussen muurverf en plafondverf?

Plafondverf heeft een lange droogtijd. Dit betekent dat de verf langer nat is. Het voordeel hiervan is dat verf niet te snel opdroogt en er banen ontstaan. Zeker op een gestuukt plafond zijn deze banen heel goed te zien. Met plafondverf droogt de verf niet snel en verf je nat op nat, waardoor er geen banen zichtbaar zijn.

Moet ik een muur eerst voorstrijken?

Is de ondergrond recentelijk gestuukt of gerepareerd? Gebruik dan eerst een voorstrijkmiddel, waardoor de muur minder zuigt. Door het voorstrijken ontstaat er een dun laagje op de muur. Daarna breng je muurverf aan. Een ander voordeel van voorstrijken is dat er vaak minder muurverf nodig is. Stel, je wilt een muur witten, gebruik dan een wit voorstrijkmiddel. Krijgt de muur een kleurtje? Dan kun je beter een transparant voorstrijkmiddel kiezen. Laatste tip: voorkom dat je gaat druipen met voorstrijkmiddel. Veeg eventuele druipers zo snel mogelijk weg, want die zie je later door de muurverf.

Ik heb een andere vraag over muurverf!

Neem contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder. Of kom naar onze winkel in Ridderkerk voor advies op maat.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »